Közösség

Vélemény:

67 Jackie

(2016)

Jackie

Nexus_00   2017.02.11 21:54
0

Végre!Amerikának sikerült kihoznia egy hazafias történetből egy giccsmentes csodát!Bár ehhez egy nagyon merész húzás kellett.Az,hogy a rendezői székbe egy nem amerikai szakember került.Hanem az a Pablo Larraín akinek olyan filmeket köszönhetünk,mint az "El club" vagy éppen a "Neruda"(bár utobbi is 2016-os film mint a Jackie).Szóval a film elején vártam a nagy amerikai filmcégek logóit de csak nem jöttek,mert nem mernek egy chilei rendezőnek adni egy ilyen fontos amerikai történetet.Tehát ott ültem a teremben és sorba jöttek a "no name" kis filmcégek logói.Úgy ültem be a filmre,hogy bár nem kapott filmként elismerő díjakat,jelöléseket de színészi nominálás és diadalok azok voltak bőven.Szóval a filmtől nem vártam annyira sokat.Hát nagy meglepetés ért.Az igaz,hogy Natalie Portman eggyéválik Jackie karakterével de a játéka annyira sokszínű,hogy a karakter eljátszásán túl mutat.És akkor a filmről.A "Jackie" nem áll be a nagy patrióta amerikai filmek tömkelegébe,nem annál sokkal okosabb.Ez az alkotás megmagyarázza azt,hogy ha Isten olyan "jó" akkor miért okoz fájdalmat az embereknek.