2019.11.03 23:36 MMcFly2015 Olvasottság: 245x
0

Stan és Pan a kulisszák mögött

Sosem tartozott a kedvenceim közé a Stan és Pan duó, de mindig is elismerve tekintetettem a munkásságukra, hisz belevésték nevüket a filmtörténelembe.

(Megjegyzés: Érdekes, Charlie Chaplint imádom, és a filmben is emlegetett Norman Wisdom – Pitkin filmeket is szívesen megnézem, de valahogy Stan és Pan nálam már nagyon mesterkélt és erőltett volt...)

Stan és Pan a kulisszák mögött

Megfogott, hogy a Stan és Pan film 2019-ben nem egy feldolgozás, hanem életrajzi filmként jelenik meg, ami egy kicsit a kulisszák mögé visz. Az pláne dicséretes, hogy azon korszakban kísérhetjük végig a két humoristát, mikor megunt és kiöregedett, a karrierjük vége felé döcögő hírességek lettek.

Remekül vászonra vitték azt a feszültséget, ami a két színész között volt a színpad mögött, valamint azt a bájt, amit a nézők láttak. Életrajzi filmként nem túl részletes, de mégis egy sosem látott történetet dolgoz fel, ami nálam elérte a célját: megtekintése után hosszasan olvasgattam (Wikipédia) Oliver Hardy és Stan Laurel életéről.

A színészválasztás meglepően jó lett, igaz, John C. Reilly olyan szinten elvan maszkírozva, kb. mint Gary Oldman Churchillje. Kellemes csalódás Steve Coogan volt, aki a bugyuta vígjátékok után kifejezetten hozta a drámát, valamint megszólalásig hasonlított (mind kinézete, mind a mozdulatai) az általa megformált személyre.

Megható történet, és remekül vászonra vitte a legendás páros konfliktusát, barátságát és karrierjük végét. 1953 Angliája baromi jól néz ki. Mindenképpen ajánlott régi filmek (vagy személyek) kedvelőinek.

dráma | életrajzi | vígjáték

Laurel és Hardy, a világ leghíresebb komikus duója megpróbálja feléleszteni filmes karrierjét, így színházi turnéra indulnak a háború utáni Nagy-Britanniában.  több»

0