2018.09.13 21:08 MMcFly2015 Olvasottság: 108x
3

Látványban nincs hiány az új Predatorban

Bő harminc éve, hogy az első Predator megmutatkozott a vásznon. Ez örök klasszikusként fent is tudott maradni. Szörnyű abba belegondolni, hogy azóta idén láthatjuk az ötödik próbálkozást, hogy elindítsanak/tovább vigyenek egy történetet az ikonikus ragadozóról, sikertelenül. A mérce már nem túl magas, de sajnos még így sem tudnak élvezhető filmet alkotni. Majdnem biztos voltam, hogy Shane Black rendező kezében jó helyen van a projekt, már csak azért is, mert volt köze az eredeti alkotás világához. Mégis csalódást okozott.

Látványban nincs hiány, a címadó lény menőn néz ki, és amerre a sztori elindul, bizakodásra ad okot. Majd szépen megkapjuk az elcsépelt, túltolt és oda nem illő egysoros beszólásokat, ami kezdetben még csak-csak működik, de mikor egy predator elleni csata után is az idétlenség marad meg, az már eget rengető hiba. Nincs bajom a humorral, de egy Predator film legyen legalább annyira komor hangulatú, mint ahogy 2010-ben Antal Nimród hozta össze. Én a 18+ karikának kifejezetten örültem, mikor a film előtt megláttam a felhívást, de belegondolni se mertem volna, hogy vígjátékot csinálnak a várva várt ,,horror"-filmből. Hamar elveszett moziterembe a történetet illetően a lelkesedésem, viszont a film vége fele lévő űrhajós jelenetek, majd az 1v1 küzdelem a főszereplővel látványilag képes volt azt nyújtani, amire számítottam.

Látványban nincs hiány az új Predatorban

A finálé sajnos egy baromi erőltetett témával próbál elindítani egy franchise-t, amiből nem tudom mennyire lehet értékelhető predator-univerzumot kreálni, de félő, hogy a Kaptár filmek szintjére tereli ezt az egészet Hollywood.

akció | kaland | sci-fi | thriller

Shane Black friss vért fecskendez a Predator-sorozatba ezzel a kirobbanó új résszel, amelyben a vadászat a világűr távoli zugaitól a külvárosi utcákig terjed. Az univerzum... több»

3