Közösség

Vélemény:

 

78 Arizonai ördögfióka

(1987)

Arizonai ördögfióka

 
ArpiHajdu és Réci   2017.02.17 17:48
1

A Coen-fivérek korai munkájában megvan szinte minden, amitől a rajongóik szeretik őket. Szatirikus történet, egyedi humor, suttyó karakterek (de egyáltalán nem suttyó színészekkel, sőt!) és olyan atmoszférával, amely azonnal megkülönbözteti őket a többi filmkészítőtől.
A tesók valamiért nagyon szeretik ezt a közép-nyugati, vagy déli környezetet, számos filmjük, köztük ez is ebben játszódik. Emellett a karakterek közül is szinte mindenki az erre a vidékre jellemző figurákat testesíti meg, s ez némely színésznek (élen Nicolas Cage-dzsel, ezzel a furcsa bajuszával) ez nagyon is jól áll. Az alapszituáció is nagyon találó, egy piti bűnöző és rendőrnő románca, valamint egy gyerekrablás, amelyből sikerült a lehető legszórakoztatóbbat kihozni. Ráadásul hiába suttyók a főszereplők, nem lehet őket nem szeretni. Emellett pedig pörgős az egész sztori, néha olyan jelenetekkel, hogy a hasamat fogtam a röhögéstől.A legérdekesebb szerintem mégis ez a Lennie Smalls száll, akiről még az elején azt is el lehet képzelni, hogy valami álomkép csupán, ám ahogy halad előre a történet, ez egyre jobban alakul át.
Lehetséges, hogy az Arizonai ördögfióka nem a legjobb Coen-film, de szerintem minden benne van, amiért szeretjük ezt a testvérpárt. Az pedig csak hab a tortán, hogy egy jó kis vígjáték, amelyen az elejétől a végéig lehet szórakozni, jóízűeket nevetni, ráadásképpen pedig újra meg újra meg lehet nézni.