2022.07.13 11:48 BRANTON Olvasottság: <100x
1

Durr

Ruben Fleischer a 2009-es első rész után rendezett pár mozit, melyek ugyan közel sem rosszak, de érezhető volt, hogy nem a legotthonosabb helyek számára. 2019-ben hazatért, amikor ugyanis megjelent a Zombieland: A második lövés.

Hőseink letelepednek a Fehér Házban. Columbus (Jesse Eisenberg), Tallahassee(Woody Harrelson), Wichita (Emma Stone) és Little Rock(Abigail Breslin) unják életüket, hiszen mindennapossá vált az, hogy egy élőhalottat agyonlőnek, kivégeznek. Egy idő után a zombik szintet lépnek. A csapatnak ez sem elég, de még Little Rock is elszökik. A zombik erősebbek, a lány eltűnt. A csapatnak versenyt kell futnia az idővel.

Durr

Nem teljesített erősen a film, de azért szép bevételeket hozott. A közönség nagyja sokkal gyengébbnek tartja az első résznél. Azon kevesek között vagyok, akik azt mondják, hogy simán van olyan jó ez a rész is, mint az első. Nyilván nem olyan friss, mint az. Nem is lehet, hiszen 2009-ben innovatívnak számított, az efféle kiforgatása a zombifilmeknek. Habár, nem a Zombieland volt az első, amely kiforgatta, de azok között viszont első volt, melyek egyedi módon tették ezt. Ezt a tényt viszont nem illetném negatív jelzőkkel. A Zombieland 2 dolga nem az volt, hogy feltalálja a spanyol viaszt, csupán egy olyan folytatásnak kellett lennie, mely nem gyalázza meg a mára már kultikussá vált első részt és egy jó folytatás legyen. Ezt teljesíti is a mozi, sőt, szerintem egy szint az első résszel. Semmivel sem rosszabb, vagy éppen jobb elődjénél.

Abigail Breslinen kívül senkin sem látszik az öregedés. Sokan azt is felrótták a filmnek, hogy Abigail Breslinen nagyon látszik az idő. Hát, jóhogy ember! Ez a hölgy az első részben még kislány volt, mára pedig felnőtt. Ami viszont az egyik leglényegesebb, hogy egy pillanatig nem esnek ki a karakterükből a színészek. Egyesek szerint a film humora is erőltetett. Lóf*szt! Ugyanolyan kellemes, jópofa és röhögtető beszólásokat kapunk, mint anno. A helyzetkomikumok ismét frappánsak, a zene dübörög mikor kell, a zombik halnak ,ahogyan kell. Jesse Eisenberg és Woody Harrelson ismét zseniálisak, bár ez mindenkire igaz. A mindig elbűvölő Rosario Dawson Nevadaja üde színfoltja volt az alkotásnak. A tempó feszes, egy cseppet sem lehet rajta feszengeni. Az akciók látványosabbak és jobbak, mint 10 évvel korábban, de ez természetes.

Egy remek folytatásról van szó, ami szerintem érdemtelenül alul van értékelve. Ahogyan a Zombieland 2009-ben, az elmúlt 10 év egyik legjobb vígjátéka volt, úgy a Zombieland: A második lövés is az elmúlt 10 év egyik legjobb vígjátéka. Nem szeretem a zombis filmeket, kevés vígjáték fog meg, de itt a zombi-vígjátékot olyan jól összehozta Fleischer és csapata kétszer is, hogy tényleg bármikor meg tudom nézni őket. A minimális horror elemek szuperálnak ennél a mozinál is, a kaland-vígjáték és a road movie szintén. Kevés ennyire jól sikerült folytatás lát napvilágot, amely hozza a szintet. Nálam ez egy zseniális mozi, pont mint az elődje. 5-ből egyértelműen 5 csillagot kap.

akció | horror | road movie | vígjáték

Columbus, Tallahasse, Wichita és Little Rock már hozzászoktak a zombitámadásokhoz, most azonban olyan szuperképességekkel rendelkező élőhalottakkal kell szembenézniük, akikkel... több»

1