2018.11.13 00:25 HE7EDIK Olvasottság: 137x
8

Hiteltelen és hatásvadász a Bohém rapszódia

Ez az a film, amire tényleg semmi szükség nem volt, kivéve hogy a Queen tagok újabb bőrt lehúzzanak Freddie Mercury-ról és ismét meggyalázzák minden idők legnagyobb énekesét. Nem elég, hogy Roger és Brian a mai napig hakniznak Adam Lambert-el Queen címszó alatt, most még "alkottak" egy hazugságokkal és csúsztatásokkal teli idealizált hollywoodi sz@rt is erről a legendás bandáról. Az első és legnagyobb gondom maga Rami Malek. Hellyel közzel leutánozta Mercury mozgását a színpadon és a hosszú hajú Freddie-re eléggé hasonlított, de mikor hirtelen ugrottak az időben és a már bajszos és rövid hajú Mercuryt játszotta, na akkor jön ki igazán hogy mennyire eltér a valóditól.

Egyrészt sokkal véznább, másrészt a gülü szemeivel olyan mint valami török vendégmunkás és róla kéne elhinni, hogy Freddie....én mindig is ezt a Mercuryt bírtam a legjobban és pályája is ekkor volt a csúcson, de elég ránézni az itteni képre hogy az ember elsírja magát. A másik legnagyobb gondom a temérdek pofátlan hazugság. Számos szakértő megírta már, mennyi valótlan dolog van a filmben, én hármat emelnék ki: a banda megismerkedése egyszerűen röhejes, Mercury odamegy Rogerhez és Brianhez és bizonygatja, vegyék fel, még el is kezd énekelni és megmagyarázza énekhangját fogai elhelyezkedésével. Egyrészt, Mercurynak sosem voltak ekkora fogai, Malek úgy néz ki velük mint valami hörcsög, aki teletömte mindkét pofazacskóját.

Hiteltelen és hatásvadász a Bohém rapszódia

Másrészt nem a fogai miatt volt a zenetörténelem legerősebb és legkarizmatikusabb hangja ennek a zseninek, hanem brutális hangszálaitól, torkától és határtalan tehetségétől. A másik hatalmas hazugság későbbi férfi élettársával való megismerkedése. Nem egy buli után ismerkedtek meg, egy melegbárban, majd egy étteremben és kapcsolatukról se látunk semmit, pedig Mercury élete végéig vele maradt....azonban a legpofátlanabb, legundorítóbb és leghatásvadászabb blöff, mikor a Live Aid előtt közli Freddie a banda többi tagjával, hogy aids-es....egyrészt, ekkor még nem is tudott betegségéről, az csak évekkel később derült ki és ha nem ezzel a koncerttel fejezték volna be ezt a paródiafilmet, ezt a szörnyű betegséget is jobban ki lehetett volna fejteni, hogy min ment keresztül Mercury az utolsó éveiben, hogy belekóstolt az opera világába is, mivel imádta és Monserat operaénekesnővel elénekelték a barcelonai olimpia főcímdalát, a Barcelonát, nem is akárhogyan. De ekkoriban született a kedvenc Queen számom is, az I Want it all. Hogy egy életrajzi filmet miért kell idealizálni és megkúrtítani, persze költői kérdés. Mert így eladhatóbb. Mert így fel lehet csendíteni a valóban zseniális számokat, amik jól hangzanak, amikkel lehet szórakoztatni és bevonzani a nézőket a moziba, azonban a film hiányosságai miatt aki keveset tud a Queenről és Mercuryról kap egy jórészt hamis képet, az igazi, valódi rajongók mint én is, aki mindent tud róluk meg fogja a fejét. Voltak hiteles dolgok is, Freddie-nek valóban rengeteg cicája volt, valóban szinte mindenkit drágámnak hívott és a koncerteken valóban ott volt a zongora, rajta a sörök, hogy pepsi mit keresett ott rejtély, biztos jó pénzt fizettek a reklámért, a korszakot és a koncerteket valóban jól adták vissza. Azonban egy ilyen ikonikus banda, de főleg Freddie Mercury megérdemelt volna egy hiteles filmet, az egész élettörténetével, nem a Live Aid-el lezárva, mert utána még hosszú évek teltek el rengeteg fontos eseménnyel. Aki valóban látni akarja Mercury és a banda IGAZ történetét, az nézze meg inkább a Freddie Mercury, A nagy tettető című dokumentumfilmet.

dráma | életrajzi | zenés

A Bohém rapszódia élénk és vibráló tablót fest a legendás Queen zenekar történetéről és a konvenciókra fittyet hányó, már-már polgárpukkasztó frontemberének, Freddie... több»

8