Közösség

Vélemény:

79 A Viszkis

(2017)

Élvezhető és színvonalas

Morpheus   2023.06.26 16:02
2

Nagyon jól sikerült az Ambrus Attila történetét feldolgozó film, bár bevallom, szkeptikus voltam, amikor először láttam. De aztán kiderült, hogy a készítők, többek közt Antal Nimród rendező nagyon odafigyeltek a történethűségre. Szalay Bence is jó választás volt a Viszkis szerepére, bár egy fejjel magasabb Ambrus Attilánál. Jó, hogy ha egy jelenetre is, de belekerült a Viszkis személyesen is a filmbe. Egyetlen negatív kritikám az, hogy keveset foglalkozik a film Ambrus kicsapongó, féktelen mulatozásaival, a rengeteg pia, drog és parti felhalmozással, a milliónyi külföldi utazásával. Igazi élvhajhász életet élt a fickó, hatalmas adag hedonizmussal. Hihetetlen, amiket megcsinált, a bankrablásokon túl is. A Wall Street farkasa gyenge kezdő mellette. Értékelésem messze átlag feletti, minimum 85%, mert többször nézős mozi, egyértelműen. Én eddig háromszor láttam, és mindannyiszor tudtam élvezni. Kiemelendő a szereplők közül a zsarut alakító Schneider Zoltán, mert egyszerűen zseniális az alakítása. Mindenkinek ajánlom a filmet.