Közösség

Vélemény:

83 Volt egyszer egy Hollywood

(2019)

holnap mire fogok emlékezni a történetből? Vagy nem ez a film célja?

pacific22   2020.04.11 13:46
0

A legjobb időzítéssel néztem meg, szombat délelőtt, de így is nehéz osztályoznom. Ugye van a story, vannak a szereplők (OSCAR díjasok, 2+1) és van a rendező/író (2x OSCAR díjas). Nos ha nem ez a két színész a főszereplő, akkor vajon végignéztem volna? Melyek az emlékezetes jelenetek? Vagy ez a film nem is a nézőknek készült, hanem a "Hollywood-i dolgozók"-nak? Vagy részben egy kis nosztalgia, képzelgés a 63-ban született rendező által, aki kicsit felidézte a gyermekkorát (egyáltalán nem olvastam utána)? Nos elsőre 6/10 az én osztályzatom és főleg a két színész miatt. Jómagam is 62-ben születtem, és fiatalon barátommal és barátnőmmel is sokszor megnézetem a HAIR filmet, hallgattam Led Zeppelin-t, vagy a filmben elhangzó jó néhány dalt (Deep Purple - Hush) és volt nekem is lázadozó korszakom. Igaz messze nem annyira, mint például Földes Laci/Hobo, akit még most is az. A film vége elég Tarantino-s. A lezárás, elég gyors! Mi történik utána? Így lehet erről is beszélni... De holnap egyáltalán mire fogok emlékezni a történetből?