2024.04.15 00:32 Juki-onna Olvasottság: <100x
2

Forróvérű prédikátorok és hidegvérű gyilkosok

Már a zene is sejtelmes, és nem sok jót sugall! Olyan az egész film, mintha egy nagyon veszélyes libikókán ülnénk. Hullámzunk a jó és a rossz között. Nem tudjuk, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Azt hisszük, hogy ha Istenhez imádkozunk, akkor minden rendben lesz, és szép életet élhetünk.

Valahogy az Istenben való hitet megkérdőjelezi ez a film. (Az én érzésem és véleményem.) A történet néha jó és szép, de inkább a nyomor, a bűn, a halál és a posvány mocsarában járunk. Amikor azt hisszük, hogy Istenhez hasonló erőnk van, és fel tudunk támasztani egy halottat. Nem így van.

Forróvérű prédikátorok és hidegvérű gyilkosok

A gyilkosság akkor is gyilkosság. A film készítőinek sikerült annyira emberközelivé tenni a filmet, amire nem is számítottam. Mintha ott lettem volna a szereplőkkel, és együtt éltem volna át azt a rengeteg borzalmat. Ezek az érzések furcsák, és a jó és a rossz között ingázom. Szerelem, betegség, verekedés, halál, erőszak. Ez mind itt kószál a világunkban, és nem igazán tudjuk irányítani ezeket a történéseket. Olyan spirálba kerülünk, ahonnan nincs visszaút. Csak próbálunk imádkozni, de Isten nem mindig hallgat meg minket. Valahogy olyan, mintha szándékosan sodorna minket ezekbe a borzalmakba. Mindenkinek megvan a maga sorsa. Innen már nincs visszaút. Csak tesszük, amiről úgy gondoljuk, hogy jó, pedig inkább az Ördög munkálkodik. A semmi vagy a minden? Nem rajtunk áll, hogy mit kapunk! Van a filmben pár gyomorforgató és felháborító jelenet. Annyira kizökkenti az embert a hétköznapi életből, hogy azt el sem hinnénk! Ha jobban belegondolunk, ez az élet. Mindenki éli a saját életét? Csak az munkálkodik bennünk, hogy nekünk mi a jó, és nem is vesszük figyelembe a másik embert? Mint a történetben, nem olyan biztos, hogy ha egy nő és férje felvesz stopposokat, akkor jó lesz az utazás vége. Erőszakra rávenni az utazókat, és közben fotóznak és utána feldarabolják? Sokan beleesnek abba a hibába, ha egy nő is ül a kocsiban, akkor nem lehet semmi baj. (Amerikában volt egy sorozatgyilkos pár, akik így élveztek és gyilkoltak.) Igen, ez a film egy igazi dráma. A szereplők nagyon jól átadták a történetet. Számomra a legtöbb színész ismeretlen, kivéve a gyomorforgató szerepet kapott: Preston Teagardin prédikátort (Robert Pattinson). Valahogy nagyon jól állt neki ez a szerep. A forgatókönyvíró és egyben rendező: Antonio Campos remek munkát végzett. Itt valóban az életet és az embereket mutatja be nekünk. Ez az emberi faj! Nincs gonoszabb a Földön!

dráma | krimi | thriller

Willard Russell és Charlotte  keresztény szellemben nevelik egyetlen fiukat, Arvin Eugene-t az ohiói Knockemstiffben. Mikor kiderül, hogy Charlotte rákos, Willard egy szentélyt... több»

2