2023.05.14 23:38 Artemisia Olvasottság: 284x
5

James Gunn hattyúdala

James Gunn 2018-as Twitter-botránya egy hosszabb kálváriát vetített előre: a Marveltől azonnal menesztették, a készülőben lévő A galaxis őrzői 3 veszélybe került és úgy tűnt Gunn karrierrje véget is ér. Azonban az egész ügy a visszájára fordult, amikor a DC kapott a kínálkozó lehetőséget és leszerződtette a kegyvesztett Gunn-t a 2021-es Az öngyilkos osztag megrendezésére. A projekt olyan jól sült el, hogy James Gunn-t és Peter Safran-t nevezték ki az újjászervezett DC Studios élére. Annak ellenére, hogy ilyen jól alakultak a dolgok, direktor még utoljára visszatért a Marvel kötelékébe, hogy lezárja a 2018 óta függőben lévő A galaxis őrzői-trilógiát, és nem titkolt szándéka volt Mordály történetének befejezése.

Mordály mindig is a csapat szerves része volt: minden kalandból és minden nagy csatából kivette a részét, még Thanos ellen is harcolt a Bosszúállók oldalán. A kis mosómedve egyértelműen közönségkedvenc karakter, így már régóta kijárt neki egy méltó eredetsztori, azonban amit itt kapunk, arra senki sem volt felkészülve.

James Gunn hattyúdala

Miután az újonnal színre lépő Adam Warlock (Will Poulter) támadása során Mordály halálos sebet kap, a csapatnak mélyebbre kell ásnia a mosómedve múltjában ahhoz, hogy megmentsék. A szálak az Evolúció Mesteréhez (Chukwudi Iwuji) vezetnek, aki tulajdonképpen Mordály teremtője. A Marveltől szokatlanul érzelmes flashbackekben kerül bemutatásra Mordály szívszorító eredettörténete, mely során nem lehet nem elmorzsolni egy-két könnycseppet...(Ezen szállal James Gunn akarva-akaratlanul állatjogi élharcossá lépett elő, ugyanis a PETA Not a Number-díjjal tüntette ki őt ).

Ez kétségkívül Mordály filmje, aki hihetetlen volumenű karakter-mélyítésen esik át, és nagybetűs HŐSSÉ válik.

Emelett A Galaxis őrzői filmek velejét adó csapatdinamika is remekül működik, és mindenki megkapja a maga nagy pillanatát, a maga fejlődését és a méltó leköszönését is.

Űrlord bár továbbra is gyászolja Gamorát, lassan elfogadja, hogy a múltból érkezett Gamora nem az ő Gamorája. Chris Pratt pedig még egyszer sem hozott ilyen érett alakítást Peter Quill szerepében.

Gamora próbálja megkülönböztetni magát jövőbeli énjétől és keresi a saját helyét. A végkifejlet ugyan nem az vele kapcsolatban amit a legtöbben várnánk, de szála nyitva marad az esetleges új távlatok számára.

Drex és Mantis között még egyszer sem volt ilyen jó a kémia és egyszer sem volt ilyen szórakoztató nézni őket. Bár mindketten rájönnek, hogy a saját útjukat kell járniuk, de mindenképp jó lenne még együtt látni őket.

Groot némileg háttérbe szorult, de neki is kijutott néhány humoros pillanat és az akcióból is jócskán kiveszi a részét.

Az Evolúció Mestere egy komplikált gonosztevő, céljaiban Thanost idézi, bár az igazi karizmája leginkább a flashbackekben domborodik ki, de a végső leszámolást közte és Mordály, valamint a teljes őrzők között élvezet nézni.

A karakterek terén egyedül Adam Warlock lóg ki a sorból, akinek csak egy nagyon korai, tini énjével találkozhatunk és nem nagy ráhatása van a cselekményre, valójában a stáblistás jelenet ad rá választ, hogy miért is került ő a filmben.

Az akció, a humor és a dráma egyensúlya tökéletesen el lett találva, a látványos akciószekvenciákat és a kőkemény drámát üdítő humorral oldják, így a 2 órát meghaladó játékidőt is sikerült tartalmasan kitölteni.

A Galaxis őrzői 3 egy remek trilógia tökéletes lezárása, amely méltó leköszönés mind James Gunn, mind az őrzők eredeti csapata számára. Gunn távozásával és A galaxis őrzőinek befejezésével egy korszak ért véget, de a jövőre nézve biztató, hogy talán hasonló minőségű DC-filmekkel leszünk ellátva Gunn és Peter Safran bábáskodása alatt. A stáblistás jelenet pedig bizakodásra ad okot, hogy ha kicsit más felállásban is, de visszatérhetnek még A galaxis őrzői és folytatódhat Mordály története - immár az őrzők vezetőjeként.

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

5