2023.07.20 19:09 kabel Olvasottság: <100x
0

Majdnem szólt valamiről

A galaxis őrzői legújabb fejezétének az a baja, hogy messze túl sok dolgot akar mesélni, messze túl sok eltérő karaktere van, és végül kb. csak másfelet tud kifejteni rendesen, emiatt a film furcsán bizonytalannak és súlytalannak hat, és a végefőcímnél az az érzésem, hogy egy csomó dolog kimaradt. Főszereplőink nem igazán illenek össze, a csapat dinamikája nincs egységben, mindenki kicsit mást akar. Egy ilyen szituációba csöppenünk bele, ekkor derül ki, hogy egy majdhogynem isten el akarja lopni Rocketet, Quill újra találkozik régi szerelmével, egy arany család üldözi hőseinket, a film fő konfliktusa pedig az élet értékéről és mibenlétéről szól.

Mégis kinek az ötlete volt ezt mind egy filmbe csomagolni? A szálak nagy része teljesen elvarratlan marad, vagy úgy ér véget, hogy abban semmilyen érdekesség sincs. Sajnos ehhez egy jó forgatókönyv kellett volna, egy olyan, mely nem dobálja szereplőinket szituációból szituációba, és nem dob fel témaköröket, amikkel aztán nem mer foglalkozni. A stílussal nincs probléma, a film látványvilága jól összepakolt, bár minden agyon van CGI-al kenve, legalább ezúttal igényes effekteket látunk, a világépítés ismét érdekes. Azonban ehhez egy értelmes sztori kellett volna, ami sajnos nem jött össze.

Majdnem szólt valamiről

A film fő szála az élet értékét és nagyságát taglalja, és hogy mindenkiben benne van a kreativitás és az intelligencia, két olyan elem, mely az egyént egyéné teszi. Hihetetlen mély gondolatok egy ilyen filmhez. Azonban kb. 1 perccel a lezárás után hőseink újra állatokat gyilkolnak, sz'al úgy tűnik, a készítők nem is tudták, milyen filmet csinálnak.

akció | kaland | sci-fi | thriller | vígjáték

A galaxis őrzői harmadik felvonásában hőseinknek ismét minden erejükre, leleményességükre és persze összetartásukra is szüksége lesz, hogy szembe tudjanak nézni az új... több»

0