2020.01.11 00:50 MKristijan Olvasottság: <100x
1

Átok rátok!

Nem szeretném a régi filmhez hasonlítani; rengeteget dolgot emeltek át belőle, ami működik. A mai fiatal korosztály már nem ismeri az alaptörténetet, így ez a film tudna működni. Minden adott lenne hozzá, ha nem rekedne meg.

Vettek egy sérült lelkű családot, egy sérült lelkű rendőrkollégát, egy régi forgatókönyvet (régi ház démonnal), megpróbálták megfűszerezni picit egy kis skandináv fílinggel (nekem a nő karaktere teljesen olyan volt, aki amúgy északi angol, így nem is tévedtem akkorát). Ezek együtt kiadnak egy horrort, de sablonnal, és itt volt a baj vele, hogy nemcsak, hogy sablonos volt, hanem a feszültség hiánya megfojtotta. Pergett itt, pergett ott, de akkorát nem ugrottunk, és nagyon is kiszámítható volt, mivel az igazán rémisztő részek mind lementek az előzetesben.

Átok rátok!

Ami tetszett: a stílus nagyon, a betűtípus és egyes képek működtek, az időbeni ugrálás is, a szereplőket is remekül válogatták össze. Ami tetszett, de azt is elrontották: indokolatlan volt a főszereplő elszakadtsága, úgy nézett ki, mint egy lecsúszott drogos (jó értem, gyászolt); a korszak, amit próbált bemutatni, 2002–2006, kb. olyan volt, mintha 1990–2000 között lennénk. Gondolom, próbált még ülni kicsit a Stranger Things által ásott meder vízhozamán. De, hogy ne legyen annyira feltűnő, belecsempészett 2 DVD filmet is. WOW, 2020-ban nosztalgia a DVD. Amúgy a démonok voltak már parábbak is.

Összességében, most, hogy leírtam mindent, ami lehúzhat egy filmet, azt mondom, hogy 5-ből 4-et megérdemel, össze lett rakva, nem volt unalmas sem, meg mégiscsak egy érdekesen komponált lezárást kaptunk. Ami nem ütött akkorát, mint amekkorát üthetett volna (előzmények elrontják, ha átgondoljuk a megoldásnak szánt folyamatot), de valamit hagyott maga után, így mondanám működőnek.

horror | misztikus

Egy egyedülálló rendőrnő  (Andrea Riseborough) kénytelen szembenézni egy misztikus démonnal, aki képes bárkit mészárlásra késztetni. A kegyetlen halál elő senki sem... több»

1