Közösség

Vélemény:

70 Bérgyilkost fogadtam

(2018)

Bérgyilkost fogadtam

alexa84   2026.03.24 22:06
0

Annyira kreatív a téma, a filmcím is, hogy már előre remegtem az izgalomtól, hogy végre nevetgélhetek egy filmen! Az első kb.20 percben számos alkalommal kuncogtam is, imádtam a halál-brosúrát meg a nyelvi poénokat ("Maga rendes fiúnak tűnik. Alig várom, hogy megöljem!"). Aztán onnantól, hogy felhívták a főszereplőt a kiadótól és megismerkedett a csajjal, lelapult az egész sztori. És bár ha végiggondolom a cselekményt, továbbra is nagyon ötletesnek tartom, a fekete humor végig ott leselkedik a háttérben, de valami miatt mégsem tör elő. Talán rosszak a színészek? Vagy a rendező nem értette a dolgát? Gőzöm sincs, de valami nem fekszik a filmmel, az tuti. Egy baromira jó sztori vérszegényen előadva. Szerintem ez könyvben hatalmasat üthetne (persze ott is kell a megfelelő stílus hozzá). Hasonló hiányérzetem volt az utóbbi időben Az utolsó vikingnél. Ott sem tudtam nevetni a groteszk vagy viccesnek szánt helyzeteken, miközben értettem, hogy akkor ennek most viccesnek kellene lennie. Mindenesetre a Bérgyilkost fogadtam azért cuki egy film. Nem tántorítanék el tőle egy angolhumor-rajongót sem.