Közösség

Vélemény:

91 Cobra Kai - A karate kölyök öröksége

(2018)

A Cobra Kai sosem hal meg!

Fekete Gandalf   2026.04.27 00:01
0

Vajon milyen spin-off sorozat születhet egy '80-as évekbeli rendkívül hangulatos és karakteres, ám mégis közepes filmből? A válasz nagyon meglepő: kiváló! Sokáig tartott, mire rászántam magam, tekintve, hogy elképzelni sem tudtam, hogyan lehet felhúzni 6 évadot a Karate kölyökre. Feltételezem, ezzel rajtam kívül nagyon sokan hasonlóképpen gondolkodnak; nekik azt ajánlom, hogy ha idejük engedi, bátran vágjanak bele. Bár tinisorozatnak indul, ennek ellenére dramaturgiai szempontból mindig sikerül behozni valami olyan eseményt, ami viszi előre a cselekményt. A másik erős pontja a sorozatnak pedig az első film mitológiájának tökéletes megragadása. Ez nem sikerült se a folytatásoknak, se a rebootoknak. Ezt a sorozatot is a nosztalgia alapozza, ahogy a korábbi filmeket is, de itt ez csak egy plusz fűszer, nem erre akarnak felhúzni egész évadokat. Külön kiemelendő - nálam legalábbis ez nagyon fontos szempont - hogy "nagy nevek", CGI és irreálisan magas költségvetés nélkül is sikerült lehozni egy kompetens sorozatot. Szintén külön kiemelném a karakterfejlődési íveket. Néhol vannak benne sallangok, ennek ellenére mégis egy kerek, lezárt egészet kapunk.