2019.08.26 18:18 L.Regina Olvasottság: <100x
0

A Pokol királynői

A maffiafilmek kedvelői örülhetnek: már a mozikban A bűn királynői című alkotás, amit szerintem mindenképp érdemes megnéznie annak, aki szereti ezt a témát.

Ennek a műnek a cselekménye is követi a bevett receptet, a történet szempontjából ne számítsunk nagy fordulatokra! Annyit azért mégis újít a film, hogy ezúttal 3 női szereplőt helyez középpontba. Ennyi változtatással sikerül egy olyan felállást teremtenie, ami újnak hat, és felkelti az érdeklődésünket.

A Pokol királynői

No de mi is a sztori? Mint ahogy említettem, egyszerű: Kathy (Melissa McCarthy), Ruby (Tiffany Haddish) és Claire (Elisabeth Moss) férjei az ír maffia vezérei Hell's Kitchenben, de egy elbaltázott meló után lecsukják őket három évre. A nők magukra maradnak, és rá kell jönniük, hogy tisztességes munkával nem képesek eltartani magukat, ezért átveszik a férjeik helyét a bizniszben. Ahogy halad a film, úgy tesznek szert egyre több pénzre és hatalomra, jönnek a konfliktusok a vetélytársakkal és egymással is. Bár a történet szimpla, a jó karakterek, a fekete humor, az akció és a szuper dalok miatt a film egyáltalán nem unalmas. Ahogy a maffiózók egyre jobban belejönnek a szerepükbe, úgy kerül egyre több ember kukás zacskóstul a folyóba. A film nem fél kemény lenni, a mellékszereplők csak úgy hullanak, mint a legyek.

A három főszereplő jelleme is nagy változáson megy végbe a film során. Ebből talán a leglátványosabb Claire-é, akit a férje évek óta bántalmazott, de mikor végre kikerül a hatása alól, és megérzi, milyen az, ha az embernek hatalma van, úgy válik egyre magabiztosabbá, és nem fél senkit sem eltenni láb alól. Elisabeth Moss pedig (itt) is remekül szerepel. Aztán persze ott van Ruby, aki, mivel afroamerikai, mindenki, még a családja is utálja, semmibe veszi, éppen emiatt ő talán a cselekmény legfőbb mozgatórugója. Ő volt az is, aki elsőként felvetette azt az ötletet, hogy vegyék át az irányítást a Pokol Konyhája felett, és ő az is, aki minél több területet és pénzt akar szerezni a lehető leghamarabb. Talán Melissa McCarthy karaktere az, aki a leghétköznapibb, ő az egyedüli, akinek gyerekei vannak, egy családanya, így hármójuk közül ő a legkevésbé vérszomjas. Kathy karaktere a film végén ér el egy nagy fordulóponthoz, ami remekül lett kidolgozva és felvezetve. Ez a szerep jól is állt McCarthy-nak, kicsit komolyabb hangvételű, nem azt a megszokott, bohókás karaktert hozza, mint az eddigi filmjeiben.

A film egyik legszórakoztatóbb pontja Gabriel O'Malley, aki akkor tér vissza a városba, mikor a férjeket lesittelték, és mivel nem közömbös Claire iránt, segít a lányoknak elintézni, akit kell, illetve megtanít nekik mindent, amit a hulla éltüntetésről tudni kell. Őt a remek Domhnall Gleeson alakítja, aki eddig inkább csak mellékszerepeket kapott (mint itt is), én mégis nagyon kedvelem, és nem bánnám, ha több filmben látnám.

Ami még a film javára írható, hogy egyszer sem kezd feminista dicshimnuszba, és nem puffogtat propagandaszövegeket a párbeszédekben félóránként. Nem sugallja azt, hogy ezek a nők mindent jobban tudnak, mint a férfiak, csak megmutatja, hogy ők is ugyanúgy képesek helytállni maffiavezérként, mint bárki más. Én mindenképp ajánlanám A bűn királynőit megtekintésre, ha egy laza, izgalmas, fekete humorral és nagyon jó zenékkel teletűzdelt alkotást akarunk látni. Engem végig lekötött és szórakoztatott, így nyár végére ez a film tökéletes kikapcsolódást nyújt.

akció | dráma | krimi

New York egyik rettegett negyedében, az ír gengszterek tűzfészkében az FBI sikeresen lecsap három maffiatagra. Vagyontalanul maradt asszonyaik időben felismerik, hogy a korábban az... több»

0