Közösség

Vélemény:

 

73 Elisa és Marcela

(2019)

A legjobb L.M.B.T.Q.-s film, amit valaha láttam.

 
Lipót Testvér   2023.10.21 22:13
1

Tökéletesen kivitelezett film, mely megmozgatta érzelmeimet. Szépen van ábrázolva minden, a rendezés művészeti szintű, a kamerahasználat, a fények, az ezen alkotásból áradó kidolgozottság...
Elképesztően jó, főleg az erotikus jelenetek: emberi, szép, nem olyan alpári, mint néhány erotikus leszbifilmben; a film érzékisége nagy hatást gyakorolt rám, utoljára a "Terminátor"-ban láttam ilyen megható szexjelenetet. A két nő közötti szerelem csodálatosan, meghatóan és művészien volt ábrázolva. Igazi romantikus film, amelyet minden második jelenetnél megkönnyeztem.
Minden részletében ott volt a zsenialitás: a színészek zseniálisan játszottak, a fekete-fehér formátum pedig még gyönyörűbbé tette. Annyira megható volt, hogy annyi fájdalom között is így kitartottak egymás mellett... a végén pedig a stáblista során megjelenő fotók a leszbicizmus legmeghatóbb elemeit tárták szemünk elé. Nem csak L.M.B.T.Q.-filmként, hanem romantikus alkotásként is ajánlom minden felebarátomnak, akiknek elegük van az életszerűtlen "rom‐com"-okból.
Valódi művészfilm, az emberiség javára válik.