2022.01.21 13:24 Puncs Olvasottság: 236x
3

James Bond találkozása Hercule Poirot-val

Rian Johnson filmrendező tető alá hozta az utóbbi évek egyik legjobb krimijét. A Tőrbe ejtve lényegében egy Poirot regény újratöltve, telis-tele A-listás sztárokkal.

A történet a Christopher Plummer által életre keltett, dúsgazdag krimiíró, Harlan Thrombey halála köré szerveződik. Thrombey-t holtan találják otthonában, valaki elvágta a torkát. A gyilkosság után az író ódon házában gyűlik össze a családja, akik közül mindenki gyanús, aki aznap este a házban tartózkodott. Az ügy felgöngyölítésével a fura akcentussal beszélő Benoit Blancot bízzák meg, akit Daniel Craig kiválóan alakít. A kifinomult, mégis csetlő-botló Blanc karaktere sokban idézi Hercule Poirot-t. A pénzéhes családtagokat persze a gyilkosságnál sokkal jobban izgatja a végrendelet, a nagypapa hatalmas vagyona. Craig karaktere mellett szót érdemel még az Ana de Armas alakításában megelevenedő Marta Cabrera figurája, aki olyan becsületes, hogy szó szerint hánynia kell a hazugságtól, valamint a Chris Evens által életre keltett Ranson, aki a família mocskos szájú, neveletlen fekete báránya.

James Bond találkozása Hercule Poirot-val

A filmben a gyilkosság felderítése mellett hangsúlyt kap még az amerikai társadalommal kapcsolatos kritika is, ami nem válik tolakodóvá, ugyanakkor fontos részévé válik a cselekménynek. Akárcsak a legjobb krimikben, a Tőrbe ejtve is rendkívüli fordulatok árán jut el végül a fináléig. Amikor végre egy helyre kerül az összes gyanúsított családtag, a zseniális detektív pedig kiáll és levezeti saját, megdönthetetlen teóriáját a gyilkosság estéjéről, ami minden Agatha Christie-feldolgozás csúcspontja szokott lenni.

Számomra a Tőrbe ejtve egy meglepően szórakoztató alkotás. Őszintén nem gondoltam volna, hogy nekem ez a film ennyire fog tetszeni. Jó szívvel tudom ajánlani mindenkinek, garantáltan magába szippantja az embert. Örülök, hogy idén folytatást kap a film.

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Rian Johnson a krimi koronázatlan királynőjének stílusát idéző klasszikus bűnügyi filmmel rukkol elő. A főbb szerepekben olyan díjnyertes filmcsillagok remekelnek, mint Daniel... több»

3