Közösség

Vélemény:

87 A fiúk

(2019)

Zsolt a sorozat gyilkos sorozatgyilkos Bronzérem

Piczil Zsolt   2025.12.01 22:39
0

Elméletileg tetszik nekem az ötlet, hogy minden szuperhős mocskos, vagy legalábbis emberi. Az is szimpatikus, hogy a 70 füzetet megért képregényből nem 10 évadot hoznak ki, mint a Walking Dead képregénysorozat témájából. Most fog jönni az 5. The Boys évad, és azt ígérték, ezzel lezárják a teljes történetet, csakúgy, mint a képregénysorozatban. Viszont YouTube-on megnéztem Homelander összes akciójelenetét, és négy évadban eddig kb. 15 perc akciója volt a főszereplőnek. Igen, A fiúk is sorozat, vagyis egetverően sokat pofáznak benne a szereplők, ráadásul (csakúgy, mint a Lostban) amikor van egy fantasztikus főtéma, akkor engem kevésbé érdekel, ki kivel kefél, milyen magánéleti problémája van, miért kell megbocsátani a másiknak. A Homelander is csak annyiban érdekes magánélet szempontjából, hogy egy hideg laborban nevelték fel (vagy inkább tartották), és ez a téma és trauma azért még az én érdeklődésemet is fenntartotta. De a sorozat (minden sorozat) 80%-ban a szociális kapcsolatokról szól, a maradék időben pedig, esetleg, ESETLEG láthatunk valami fantasztikumot vagy ütős akciót. És így összességében ez nem fantasztikus (vagy hősies)... csak átlagos.