Közösség

Vélemény:

70 Hanna - Gyilkos természet

(2011)

Egyedi bosszúfilm

Majorkas   2025.09.06 15:35
0

Tulajdonképpen a film nagyrésze egy üldözős road movie, de az alapkoncepció egy hiperszupertitkos bosszútörténet, és a legjobb jelenetek csak az elején, illetve a végén vannak.

A finn helyszín, ahol a nyitójelenet játszódik jó választásnak bizonyult, mert a lappföldi fotókkal volt eladva az egész film, és az előzetes legjava is abból tevődött össze. Valójában a játékidő csupán 15-20 perce játszódik ott, és utána jönnek a meglepetések, amit mondjuk elsőnek Nevadának hiszünk, abból könnyen lesz Észak-Afrika, majd Spanyolország, és Németország. Rejtélyes módon kimarad Franciaország a történetből.

Sokkal többet vártam, mert nem csak egy nagyon pörgős előzetest láttam róla, de annak megfelelően indul be, amit először minimum 8/10-es filmnek hittem lesz belőle egy nagyon erős közepes akció-thriller. Cate Blanchett vérző fogínye premier plánban, nagyon érdekes volt, meg azok a furcsa német származású antagonisták, egy LMBTQ-jellegű főnök pár skinheaddel, nálam itt esett egyből a nívó 3 csillagra. Nem beszélve az idegesítően ugráló-forgó és villogó képkockákról.

A befejezés felé közeledve lelövik a csattanót, mert többször utalnak rá a cselekmény közben, szóval kicsit sem tudtam meglepődni azon, hogy Hanna micsoda valójában. Tudjuk be annak, hogy a Hanna - Gyilkos természet egy legalább 15 éves film nem középszerű főszereplőkkel, ami eltévedt félúton, de egyszer nézhető kategória.

7/10