2019.06.20 21:05 Filmdoki Olvasottság: 261x
0

Chucky, a Terminátor?

A kultikus 1988-as Gyerekjáték az évek alatt igen nagy kedvencemmé vált. Minden átgondolatlansága ellenére egy rendkívül szórakoztató horror, mely gazdagabbá tette a műfajt Chucky alakjával. Nem is kell csodálkozni a számos folytatáson, hiszen ez a vörös hajú kis gazfickó piszok szórakoztató figura. A széria azonban nem kerülhette el a manapság maximumon pörgő remake hullámot. A hír hallatán igencsak húztam a számat, és az előzetesek is egy gyenge, a mai alacsony igényekhez igazodó filmet sejtettek velem, mely véresen komolyan akarja magát venni. Ennél nagyobbat nem is tévedhettem volna.

Az új Gyerekjáték egy hűsítő limonádé volt ebben a rekkenő hőségben, mely szórakoztatott, és megidézte a retro horrorok minden báját. A cselekményben akad nem egy átgondolatlanság, melyek kis odafigyeléssel kiiktathatók lettek volna, de szerencsére nem rontanak sokat az összhatáson. A film nemes egyszerűséggel visszanyúl az alapokig, olyannyira, hogy Don Mancini eredeti ötletét veszi alapul. Így tehát nincs itt semmilyen fojtogatós gyilkos, meg voodoo mágia. Helyette van egy meghibásodott játékbaba, mely jó barátságot köt Andyvel, és szíves örömest tesz el mindenkit, aki megbántja. Ennek hála a remake nem egy szolgai másolás lett, hanem egy saját lábán is megállni képes mozi, mely mégis szépen hajt fejet a széria előtt, meg úgy az egész slasher műfajnak.

Chucky, a Terminátor?

Az előzetes rendesen átvert, ugyanis a film egyáltalán nem veszi magát komolyan. Chucky nem egy brutális gyilkológép, a karakterek nem karót nyelt, drámázni akaró papírmasék. Kedvenc babánk annak ellenére, hogy egy program futtatja, tanul, így csakhamar humorra is szert tesz, így röpködnek is a jobbnál-jobb egysorosok, melyek tökéletesen illenek a Terminátor Chucky-hoz. Brutalitásból és vérből nincs hiány. A halálnemek ámbár nem találják fel a spanyolviaszt, mégis élvezet nézni őket. Az udvarló kiiktatásából adódó szál speciel frenetikus.

Mark Hamill minden bizonnyal kitűnő munkát végzett, ám sajnos csak szinkronosan tudtam megnézni a filmet, viszont a stáblista betekintést nyújtott, hogy Hamill milyen is lehet Chucky-ként. A többi színész is abszolút rendben van. Andy és az anyuka szimpatikusak, nem mennek az ember agyára, ami igen nagy szó.

A Gyerekjáték számomra az év egyik legnagyobb pozitív csalódása. Minden tiszteletem az alkotóké, mert valóban egy méltó remake-et szerettek volna készíteni, és ez sikerült. Az egész játékidő alatt kellemes nosztalgikus élmény fogott el úgy, hogy nem láttam gyerekként az eredeti filmet. Bízom benne, hogy a producerek megtartják jó szokásukat, és ehhez hasonló színvonalas remake-eket és folytatásokat hoznak el nekünk a horror műfaján belül. Jöhet a Szörnyecskék 3!

horror

A Kaslan Corporation Buddi babái igazi játszótársai lehetnek kis tulajdonosaiknak. Nagyszerű megfigyelők, gyorsan tanulnak, remekül kiegészítik a gyártó cég egyéb termékeit.... több»

0