Közösség

Vélemény:

 

79 Mission: Impossible - Leszámolás - Első Rész

(2023)

Ethan Hunt újra akcióban

 
Eastern79   2023.07.14 22:17
0

A legújabb kaland első részét Christopher McQuarrie vezényelte le, és nem is akárhogyan.
Ha akciófilm, akkor Tom Cruise szériája számomra még mindig etalon.
A Bond-filmekhez hasonlóan most is egy frappáns kezdéssel indít, aztán a majd két és fél órás játékidő alatt nem is veszít ebből a lendületből. A sztori ezúttal a mesterséges intelligencia öntudatra ébredése körül forog, és éppen emiatt nem is egyértelmű, hogy ki az igazi főgonosz; az entitásnak nevezett a.i. vagy pedig Ethan Hunt egy régi ellenfele, aki alaposan összekuszálja a szálakat.
Pom Klementieff számomra nagy meglepetés volt, A galaxis őrzőiből ismert színésznő ezúttal egy profi bérgyilkost alakít igen meggyőzően, azt viszont sajnálom, hogy Vanessa Kirby nem kapott több játékidőt .
A látvány mint mindig, most is első osztályú és az akciók... nos ,nem tudom még hová tudják ennél feljebb tenni azt a bizonyos lécet.
Az autós üldözéses szekvencia egyszerre vicces és meghökkentő, a vonatos agymenésnél meg konkrétan az államat kerestem. A zene kiváló, az operatőri munka és a vágás nem különben. Egyetlen percre sem válik unalmassá, szinte gyorsan el is telik a játékidő, és csak egyetlen kérdés marad az emberben; mikor jön a folytatás ?