2022.06.22 19:10 Tonyka Olvasottság: <100x
0

A nagy-nagy CGI kavalkád

Nem volt bizalmam Strange újabb kalandját illetően. Így sajnáltam rá a mozijegyet, megvártam a stream megjelenést. Persze, azonnal nekiálltam ledarálni, ahogy időm engedte. Az érzékem nem csapott be, jól döntöttem. Habár az első rész nem volt rossz, de nem is vívott ki különösebb elismerést részemről. A Disney válaszút elé érkezett, valahogy tovább kell etetni a fejős teheneket. A multiverzumozás kinyitja a végeláthatatlan lehetőségek kapuját. Jó táptalajként szolgálnak bármelyik különálló szuperhősmozihoz. Lásd, a Pókember is megküzdött a maga multiverzumbéli ellenfeleivel, a jó doktor miért ne tehetné nagy vonalakban ugyanezt.

Annyi bizonyos, hogy a történet semmilyenségét szerették volna a látvánnyal pótolni. Sajnálatos, hogy az álomgyár eléggé együgyűen viselkedik. Rém egyszerű recepttel operálnak a franchise-ok nagy többségénél. Ez pedig a durrantunk 2x akkorát, mint az előző részben, részekben. Ez aztán olyan látványorgiába hajszolja a produkciókat, ami sokszor már inkább unalmas, és megdöbbentő baromságokban csúcsosodik ki.

A nagy-nagy CGI kavalkád

Ne menjünk messzire: hol jár a Halálos iramban sorozat az első részhez képest? Na ugye?! Oké, a Strange-ben nincsenek határok és szabályok. Ettől függetlenül számomra egyre zavaróbb az az elképesztő CGI mennyiség, amivel a látványt szeretnék garantálni. A minősége váltakozó, ilyen mennyiségnél nem is garantálható, bár elvárható lenne a kiváló minőség. Sokszor látványosan műanyag a hatás, rengetegszer látni a háttereken, hogy full CGI amit látunk. Nem tudom ki, hogy van ezzel, engem határozottan kizökkent az illúzióból. Márpedig 35 évvel ezelőtt a mozi adta illúzióba szerettem bele. Ha ez nincs, se azonosulni, se izgulni nem tudok, nem tud beszippantani a film.

Horror mendemondákat olvastam magam is, ebből a szempontból kíváncsi voltam. Mondanom sem kell az első, egy szemű polipos akármi inkább mosolyt csalt az arcomra, nem félelmet, és borzongást. Az öngyilkos osztag csillaga ugrott be önkénytelenül. Ott is a szem okozta a vesztét. Nagy fantáziát vetett be a Disney, na. A továbbiakban valóban van pár fizimiska, ami ad egy enyhe horror-faktort. Persze, ujjonghatunk, hogy ennyit is engedett a családi mozis cég. Azért nagyon komoly dolgokat senki ne várjon, vér továbbra sincs. Morbius-színtű horrort láthatunk, semmivel sem többet. Sam Raimi extra light üzemmódba rakta magát. Nagyon érződik a bizonyítási vágya, adok én nektek látványt, egyengetve az útját egy következő Disney film rendezésnek. Nagyjából úgy foglalnám össze, hogy 85% darálás, a maradékon osztozik minden egyéb. Szándékosan nem írtam a történetről, mert nincs mit. Nagyon vékonyka malterként tartja össze a nagy csihi-puhit. A lényeg, öveket bekötni, kinyílt a multiverzum kapuja, van egy olyan érzésem lesz még szerencsénk pár dologhoz ebből a témakörből. ;)

akció | fantasy | horror | kaland | sci-fi

Kinyílik a titokkal és őrülettel teli multiverzum ajtaja. Most, hogy Vasember és Amerika Kapitány távozott a Bosszúállók: Végjátékban vívott ádáz küzdelem után, az egykori... több»

0