Közösség

Vélemény:

53 Gladiátor II

(2024)

Ridley Scott sem a régi

The Ursus   2024.12.12 06:43
3

Ridley Scott rengeteg jó filmet készített, olyat is, ami kedvencem lett, mint a Mennyei királyság. Az első Gladiátor-film is jól sikerült annak idején, mert nem gondolta túl és, mert Russell Crowe ideálisnak bizonyult a főszerepre. Ám a folytatás erőltetett, és Paul Mescal sem tudott kiemelkedőt nyújtani. Ami jó a filmből, az helyenként a látvány. Viszont ezen a téren is van hiányérzetem: több párharc jobb lett volna. Nincsenek magával ragadó jelenetek, valódi izgalmak, hiteles konfliktusok. Valahogyan mindvégig érzi az ember, hogy hamis és mesterkélt az egész. Mescal mellett ezúttal Denzel Washington is nagyon gyenge, egyedül Pedro Pascal tud felmutatni valami értékelhetőt, neki viszont alig adnak játékidőt. A vége is kissé gagyi, a Rómáért küszködő Lucius szónoklatával. Az értékelésem mindent egybevéve inkább csak közepes, kb. 50-60 százalék csupán. Örültem volna egy színvonalas folytatásnak (mikor olvastam, hogy csináltak új részt, vártam nagyon, és nem értek egyet azokkal, akik szerint nincs létjogosultsága a folytatásnak). Ám csalódtam kissé az egészben. Ridley Scott sem a régi, a Napóleon is nagyon gyenge lett. Megöregedett sajnos.