2019.02.02 17:33 Márton Olvasottság: 876x
2

Több mint egy sima bosszúfilm!

Uhhh... Tegnap futottam össze ezzel a Dél-koreai remekművel, hallottam már egy két igencsak dicsérő vélemény eme alkotásról, de amit kaptam, nos hát arra finoman szólva sem voltam felkészülve! El képedve ültem a film után még pár percig a fotelemben, mert ez azért rendesen letaglózott! Jómagam nem annyira kedvelem az ázsiai filmeket, vagyis pontosítok, nagyon válogatós vagyok velük kapcsolatban, de amennyien dicsérték már ezt a filmet és valahogy a tartalma is felkeltette az érdeklődésemet iránta, ezért gondoltam egy próbát megér és mennyire jól tettem, hogy nem hagytam eltántorítani magamat, eme zseniális filmtől! Előjáróban számomra ez egy 10/10-es film volt és pillanatok alatt vált hatalmas kedvencemmé is!

Elképesztő film volt! A film előtt csupán annyit tudtam róla, hogy egy extra brutális bosszúfilmhez lesz szerencsém, aminek az egyik főszereplője Choi Min-sik! Őrá a 2003-as Oldboy című szintén koreai filmben figyeltem fel, ahol szintén elképesztő alakításával, engem kilóra megvett és nagyon kíváncsi voltam arra, hogy ebben a filmben képes lesz e majd ismételten megismételni ezt a bravúrt! Nagyon röviden nem csak hogy képes volt rá, de még az Oldboy-ban nyújtott alakításához képest is jobb volt! Hihetetlen minőségben képes volt visszaadni a karakterében rejtőző kegyetlen gyilkost!

Több mint egy sima bosszúfilm!

A film másik főszereplője Lee Byung-hun volt, aki szintén annyira nem ismeretlen színész, hisz szerepelt már a Red 2-ben, a G. I. Joe filmekben és a 2016-os Hét mesterlövészben és elég tehetséges színésznek is tartom a fiatalembert! Jelen filmünkben ő alakítja a "jófiút" aki bosszút esküszik párja kegyetlen meggyilkolása miatt és egy olyan fajta bosszú hadjáratot indít a gyilkos ellen, ami finoman szólva sem átlagos! Jómagam kedvelem azokat a filmeket, akik a bosszúról szólnak, de nagyon hibás lenne ezt a filmet is az egyszerű bosszúfilmek sorába állítani, mert ez azért annál sokkal de sokkal több!

Talán a története kivitelezése miatt merném bármelyik eddig látott bosszúfilm fölé helyezni jelen filmünket! Mert a rendező képes volt arra a bravúrra a filmjénél, hogy bepillantást engedett a nézőjének két teljesen ellentétes ember gondolataiba, érzelemvilágába! Egy kegyetlen szociopata gyilkos és egy mesterien kiképzett titkos ügynök ép ésszel felfoghatatlan csatájában fog részt venni a néző a közel két és fél órás játékidő alatt és mindezt úgy, hogy egy percig sem válik a film monotonná, vagy unalmassá! Fontos tartozéka továbbá a filmnek a kimondottan erős és véres képsorok, de mégsem az erőszak dominált nálam a filmben, hanem a két szereplő átalakulásai! Illetve a lelki fájdalom ábrázolása, ami ha a film sodró lendülete miatt néha kevésbé érezhető, de valahogy mindvégig ott lapul a főszereplőnkben!

Összegezve számomra eddig ez minden idők legjobb bosszúfilmje, elsősorban a fentebb leírtam miatt és bárkinek ajánlani fogom a megtekintését, ha elég erős a gyomra (és a lelke, mert ez a film azért az ember lelkét is próbára fogja tenni elég rendesen) és ha vevő a nem épp átlagos történetekre!

akció | krimi | thriller

A jegyesed elhunyt, brutálisan meggyilkolta egy szívtelen gyilkos, aki fiatal nőket vesz célba. A gyötrelem, amit érzel, nyomasztó, és az egyetlen dolog, ami enyhülést hoz, az a... több»

2