Szerezd meg a Mafab medálokat, és mozizz ingyen egész évben! » Login  
82%

Ang-ma-reul bo-at-da (2010)

Ang-ma-reul bo-at-da
Filmadatlap
 
16
Szereplők
12
Vélemények
13
Képek
1
Videók

Galéria (13)

Videók (1)

 
Eastern79   2021. 10. 03.

legújabb vélemény

0
Nyomasztó bosszú

Brutális, lélekölő, már-már a horror határát súroló, kemény thriller.

 
Laca//Ho/rr/oR//   2019. 05. 26.

0
Megérte-e bosszút állni és ezáltal mindent feladni?!

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Egyre jobban kezdem kedvelni a dél-koreai filmeket, legyen szó horrorról vagy éppen egy jó erős pszichológiai thrillerről, mert olyan stílust tudnak belevinni az adott filmbe, ami egészen elképesztő módon mutatja be a nyomasztó alkotásaikat, és ez ... teljes kritika»

 
HE7EDIK   2019. 02. 03.

1

A sztori bődületesen nagy baromság, csak ürügy arra, hogy minél több öncélú brutalitást láthassunk. Az egyetlen pozitívum a rosszfiú, nagyon jól hozza a színész karakterét, egy igazi szociopata szadista állat. Ezt leszámítva borzalmas film.

 
Sabnock Sanatory   2018. 03. 15.

0

Koreai, kicsit hosszúra sikerült, de nem volt rossz....Aki szereti a "bosszuállós" filmeket, a véresebb változatát,annak erősen ajánlott, nekem tetszett!

 
Márton   2019. 02. 02.

2
Több mint egy sima bosszúfilm!

Uhhh... Tegnap futottam össze ezzel a Dél-koreai remekművel, hallottam már egy két igencsak dicsérő vélemény eme alkotásról, de amit kaptam, nos hát arra finoman szólva sem voltam felkészülve! El képedve ültem a film után még pár percig a fotelemben,... teljes kritika»

 
Berto49   2017. 05. 21.

0

Elég régen leszoktam az ázsiai filmek nézéséről, de ezt annyira dicsérték, hogy próbát tettem vele. A legfőbb kifogásom, hogy túl hosszú, majdnem két és fél óra! Az, hogy vadul brutális, nem annyira zavar, bár újra nem nézném meg. A bosszúfilmek legjobbjai közé tartozik, de ez a filmkategória nem a kedvencem.

 
hsanya182   2018. 07. 18.

1

Elég szívszorító és egyben brutális bosszúfilm, szeretteink elvesztéséről és a számla kiegyenlítésének módjáról. Nem a szokványos elrabolva szériát idézi elő. Itt a rendőrsrác a feleségét megölő gyilkoson áll bosszút kicsit érdekesebb módon. A hatalm... több»

A film összbevétele 128 392 dollár volt (imdb.com).

 

A film gyártója a Softbank Ventures és a Showbox/Mediaples, a forgalmazó szintén a Showbox/Mediaples. A forgatási helyszín Szöul. A film bemutatója 2010. augusztus 12-én volt, az USA-ban 2011. január 21-én.

(Sabnock Sanatory )
 

A film 2011-ben az Asian Film Awardson elhozott két díjat (a legjobb vágásét és a legjobb operatőrét). Ennek előzményeként egy évvel korábban a Blue Dragon Awardson a legjobb zene és a legjobb színész díját nyerte meg a mozi. A színész Byung-hun Lee volt.

(Sabnock Sanatory )
 

A film rendezőjének többször is visszadobták a dél-koreai cenzorok a filmjét az erőszak túlzott ábrázolása miatt, és csak a sokadik vágás után engedélyezték az országban a vetítését, szigorúan 18 év felettieknek.

(Márton)