2022.07.07 23:09 erahurka Olvasottság: <100x
0

Rosszabbra számítottam

Sokkal-sokkal rosszabbra számítottam, már csak az egy-két lehúzó vélemény alapján is, amit olvastam. Én alapvetően sem vagyok nagy Waititi rajongó, egyedül a Jojo Rabbitet szerettem (azt mondjuk nagyon), a többi filmje legjobb esetben is elmegy kategóriás volt.

Mondjuk, erre is 3 teljes csillagot nyomtam, eggyel szélesebb skálán viszont 6,5 pont lenne, tehát, mondhatjuk ez egy korrekt (helló OW Zoly) élmény volt, amibe szerintem a fent ecsetelt előzetes hangulatom is közrejátszhatott.

Rosszabbra számítottam

A humora egyébként tényleg sok, időnként elég bárgyú. Az a nagy szikla ember például folyton poénkodik, de egyszer-kétszer, ha valóban vicces az egész film alatt. Hasonlóan ingadozónak éreztem Hemsworth-öt is, pedig neki bizonyítottan erős a komikus vénája, de valahogy nem sikerült jól megválogatni melyik poént adják a szájába, és mi kerüljön a vágószoba padlójára. Ez amúgy jól leírja a film humorát. Kicsit olyan volt, mintha nem lettek volna hajlandóak semmit elvetni, és minden hülyeséget belepréseltek volna a filmbe, így pedig időnként túltoltnak érződött a vicceskedés.

Egyébként voltak iszonyat zseniális részei (például az egész fekete-fehér bolygó, talán az utolsó másodperceket leszámítva, az a fontosnak mondható pillanat picit blőd volt szerintem), a gigantikus, visítozó kecskék pedig a kedvenc Marvel karaktereim lettek (bocs zöld Minótaurosz és Bruce Campbell az Multiverse of Madness-ből).

Az alapanyag (Mennydörgés Istene) ismerete viszont némileg rontott az élményben, olyan szempontból, hogy annak a kötetnek az első fele az egyik legzseniálisabb képregény amit valaha olvastam, és a filmbe lényegében csak a fő gonosz került bele, illetve annak motivációi. A vége mondjuk mindkettőnek tetszett, ezt azért sikerült eltalálni, szerencsére.

Ja, és Zeusz. Amit a 200 kilós Russell Crowe tol akcentussal, játékkal, az valami kegyetlen :D És ehhez kapcsolódik a film legbadassabb pillanata is, amikor egy fél snitt erejéig Thor átmegy Kratosba. Kár, hogy nem így vívta meg azt az egész csatácskát, a PlayStation rajongóknak nagyon kielégítő élmény lett volna. Amúgy ide kanyarodik vissza az egyik stáblista utáni jelenet, ami miatt várom a folytatást, de azért remélem Waititi megunja ezt a műfajt, és valaki jobbat találnak a helyére.

Ez most jó hosszúra sikerült, de a lényeg az, hogy szerintem a kritikusok picit alul értékelik ezt a filmet. Nyilván nem ez az MCU vagy a szuperhősfilmek új Vasembere vagy mittomén’, de egy könnyed, szórakoztató, (túl) vicces limonádé pár ismerős karakterrel, amibe kár lenne komolyabban belekötni.

akció | fantasy | kaland | vígjáték

Lehetséges volna, hogy miután sikerült legyőzni Thanost, az őrült titánt, megmenteni a fél univerzumot, a Bosszúállók oszlopos tagja, Thor méltatlanná váljon mindarra, amelyet... több»

0