2022.07.13 19:39 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 246x
3

Denzel Washington miatt!

John Lee Hancock tökéletes szereplőgárdát talált a filmre.

Denzel Washington, Jared Leto és Remi Malek..

Denzel Washington miatt!

Persze, jómagam is többet vártam volna a filmtől, nem is azért, mert ezek a színészek játszanak benne, hanem magáért a sztoriért is, ami tisztességesen meg lett csinálva, de az igazi átütő erő nem jön át.

A filmvászonról sokszor látott és ismert miliő, a sztori adalékai, a nyomozók élete, helyzetei és reakcióik mind-mind unalomig ismertek.

Más színészekkel és más időben maximum.

Pont ez hiányzott az ötödik csillaghoz, hogy robbanjon a filmvásznon.

Tradicionális krimi-jegyek, jó színészi játék és tisztességes forgatókönyv.

John Lee Hancock maga írta a forgatókönyvet, és nagyot nem hibázott.

Az agyonhasznált panelek viszont semmi újat nem adnak, ami elég nagy probléma, nem kifejezetten jó a zenei alap és borzalmasok a vágások, ami kissé idegesítő.

Néha tompa, erőtlen és életlen, sőt élettelenek a képek.

Az Ördög a részletekben bosszantóan lassú és eseménytelen, hiszen fordulatok és akciójelenetek szinte egyáltalán nincsenek benne.

A gyilkosságokból hiányzik a brutalitás, feszültség és maga a gore. Ja, és nem kifejezetten izgalmas a nyomozás menete sem.

Az epilógus tovább csavarja szálakat, igaz az is lassan, kissé drámaiasan, hol frappánsan, míg máskor feleslegesen, a zárójelenet szerencsére kellően erőteljes lett és reménykedtem is benne, hogy meg merik lépni, de úgy nagyjából ennyi.

A színészekről:

Denzel Washingtont mindig jó látni a képernyőn, érezhetően vele van az erő, ám ezúttal félelmetes volt, mennyire nem tudott semmi pluszt hozzátenni a szerepéhez igaz, ez is a forgatókönyv nagy-nagy hibája. Kisujjból kirázza a rutinos vén kopót, és ennyi, meg egy bambi. Ja, és még mindig nem tudom megszokni az ősz haját, ami teljesen meglepett.

Rami Malekről szerintem mindenki tudja, hogy mostanában mekkorát megy, sikert sikerre halmozva lépked a híressé válás rögös útján Ehhez képest érezhetően felesleges volt (meg kissé mesterkélt) a karaktere, vagy úgy is fogalmaznék, hogy lélektelen. Mint a film, de ezt is csak halkan súgom!

Jared Letótól pedig ismételten mindenki a manapság túl sokszor megmutatott ripacskodását vártam, ám ehhez képest igencsak visszafogott produkcióval rukkolt elő. Persze azért így sem tudta teljesen levetkőzni a benne szunnyadó vámpírt, de azért jó volt kissé nyugodtabb szerepben is látni. Kár, hogy az ő jelenléte is csak ideg-óráig tudta izgalomban tartani az embert.

Hiába azok a nőbolondító boci szemek.

És nagyjából ennyi.

Egyértelmű, a filmet azért látni kell, csak ne támaszunk akkora elvárásokat felé, mint mondjuk a filmben felemlegetett Hetedik felé, ami ehhez képest, mint szupervonat, a XIX. századi kis pöfögőhöz képest!

Rágcsa.

Kedvenc fotel, és kissé bamba képpel aposztrofálom, ez is kipipálva!

Ja, még egy plusz csillag a háromhoz, a Washington fickó miatt!

dráma | krimi | misztikus | thriller

Deke (Denzel Washington) egy kiégett Kern megyei seriffhelyettes, aki szövetkezik az LASD kiváló nyomozójával, Baxterrel (Rami Malek), hogy együttes erővel kézre kerítsenek egy... több»

3