2021.09.09 15:25 Leibel Olvasottság: 266x
1

Jó alapötlet erősen félrecsúszva

Az első részek után nagyon sok tekeréssel tudtam csak végignézni. A robot és a környezetére gyakorolt hatás kevés szerepet kap. Pedig ezzel adták el nekem a sorozatot. Vártam volna, hogy milyen lesz a szuperintelligens robot és a család viszonya. Ehelyett a jelenetek többségében bűnözők kergetik egymást, hogy megszerezzék a robotot.

Humorra lenne opció egy ilyen alapötlet mellett. De semmi, sőt, mosoly sincs, mindenki bámul komoran, és ideges, hogy kié lesz a robot. A szokásos akciófilmekre jellemző agresszív kergetőzés jellemzi. Amúgy tele van irreális ábrázolással, amit kis gondolkodással a készítők kiküszöbölhettek volna.

Jó alapötlet erősen félrecsúszva

A jövőben vagyunk (2030 után valamikor), de a társadalom ugyanott tart, mindenki tévét néz, ami vicces, mert már ma sem szokás. Korrupció a csúcson, semmi átláthatóság a hatalmi viszonyokban (talán ez tényleg így marad), de nincs ingyenes egészségügyi ellátás, vagy mi, ami nonszensz. Sőt, a nők helyzete a nyolcvanas évekre hajaz. A nő magától is azt keresi, hogyan tudna mindent feladni a szerelméért, ha nem így tesz, akkor ráparancsolnak, hogy mi a dolga, ami természetes jelenség a sorozatban, plusz minden vezetői és középvezetői pozícióban férfiak vannak.

A munka közben ábrázolt szereplők 90%-a (!) férfi, mintha nem lenne jellemző, hogy dolgoznak a nők. A gigacég vezetőjének az a legnagyobb baja a lányával, hogy nem szült fiú örököst, és ezzel szekírozza. Én nem tudom, hol tart most az orosz társadalom, de ez 10-20 évnyi társadalmi fejlődésnek kevés. Sőt, ennél most is jobbak.

De ezt elnézném, ha sci-fi lenne, és nem akciófilm 2018-ból, amiben néha feltűnik egy érdekes robot. A robotot alakító színész mindemellett zseniális. Kár érte, mert lehetett volna jó is.

dráma | sci-fi

Egy szétesőfélben lévő család hirtelen a legfejlettebb robot prototípusának tulajdonosává válik, amelyet egy vállalat, gyilkossági nyomozók és terroristák is keresnek. több»

1