Először is köszönöm a Mafabnak a nyereményjegyeket, melyeket végül erre a filmre váltottunk be. Engem egyáltalán nem zavart a musicales mivolta, ugyanakkor a dalok közül inkább azokat élveztem, amik Joker fejében játszódottak, itt volt háttérzene, tánc, koreográfia, nagyon frankó látványvilág.
Ugyanakkor több olyan dal is volt benne, amiket csak úgy "szárazon" elkezdett az adott szereplő énekelni, például egy telefonbeszélgetés közben, mindenféle zenei aláfestés nélkül, ezeket valahogy nem tudtam hova tenni, és sokszor ki is zökkentettek a narratívából. A látványvilágra, illetve a színészi játékra nem lehet panasz, Phoenix korunk egyik legnagyobb színészóriása, társa, Lady Gaga is remek a szerepben. A történetet tekintve sok mindenről nem lehet beszélni, van egy sanda gyanúm, hogy a zenei betétek inkább azért lettek belerakva a filmbe, hogy kitöltsék a játékidőt, a sztorit nagyjából 30 percben el lehet mesélni.
A vége – gyanítom – rendkívül megosztó lesz, valami azt súgja, hogy az első film rajongói nem feltétlen lesznek kibékülve vele. Összességében egy rendkívül jól összerakott, viszont kevés mondanivalóval rendelkező film ez, habár jól szórakoztam rajta, többet vártam tőle.
Először is köszönöm a Mafabnak a nyereményjegyeket, melyeket végül erre a filmre váltottunk be. Engem egyáltalán nem zavart a musicales mivolta, ugyanakkor a dalok közül inkább azokat élveztem, amik Joker fejében játszódottak, itt volt háttérzene, tánc, koreográfia, nagyon frankó látványvilág. Ugyanakkor több olyan dal is volt benne, amiket csak úgy "szárazon" elkezdett az adott szereplő énekelni, például egy telefonbeszélgetés közben, mindenféle zenei aláfestés nélkül, ezeket valahogy nem tudtam hova tenni, és sokszor ki is zökkentettek a narratívából. A látványvilágra, illetve a színészi játékra nem lehet panasz, Phoenix korunk egyik legnagyobb színészóriása, társa, Lady Gaga is remek a szerepben. A történetet tekintve sok mindenről nem lehet beszélni, van egy sanda gyanúm, hogy a zenei betétek inkább azért lettek belerakva a filmbe, hogy kitöltsék a játékidőt, a sztorit nagyjából 30 percben el lehet mesélni. A vége – gyanítom – rendkívül megosztó lesz, valami azt súgja, hogy az első film rajongói nem feltétlen lesznek kibékülve vele. Összességében egy rendkívül jól összerakott, viszont kevés mondanivalóval rendelkező film ez, habár jól szórakoztam rajta, többet vártam tőle.