2020.03.30 18:07 Shelby07 Olvasottság: 739x
4

Az emberek, akik vámpírként viselkednek

V-Wars – Vérháború, avagy vámpírok törnek ismét világuralomra. Ismerős sztori, hiszen a vámpírokat feldolgozó történetek már a filmforgatás történelmének csaknem kezdete óta közkedveltek. 1922-ben vetítették le az első vámpíros filmet, és attól kezdve már több tucat sorozat és film témáját képezik a vámpírok, mint ahogy azt a modern világban is tapasztaljuk. Talán azért ilyen népszerűek a vérszívók, mert nagyon sok lehetőség rejlik bennük, sok akciót, romantikát és félelmet tudnak a nézőknek adni. Mindenki meg akarja filmesíteni a saját, vámpírokról alkotott elképzelését, hiszen ahány ember, annyi nézőpont létezik.

Az első évad számomra egy kicsit átlagos volt. Az eleje még érdekesen kezdődött, mert konkrétan a megfertőződés kezdetétől láthatjuk az eseményeket, és szerintem még egy érdekes történet is az, ahogy elindult az egész fertőzés. Nem az a tipikus bumm bele a közepébe sztori, aminek se eleje, se vége nincs. Szóval itt érdekesen kezdődik, bár a fertőzést követően azért némileg kiszámíthatóvá válik, de ettől függetlenül élvezhető.

Az emberek, akik vámpírként viselkednek

Alapvetően azért csak a három csillag, mert ahhoz képest, hogy mennyire jól indul az egész, a vége felé belassul és unalmassá válik, nem olyan, mint amit az ember folytatni szeretne. Nem sok mindent adott, ami fenntartja a az érdeklődést, inkább úgy gondol rá az ember, mint egy 1 évados sorozat, hát egynek elment. Sajnálom, hogy ellaposodott a végére, mert különben tényleg nagyon jól kezdődött, és sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle.

CSELEKMÉNYLEÍRÁST TARTALMAZHAT!

Alapvetően a probléma az volt, hogy miután letisztultak a szerepek – miszerint a két főszereplő, Ian Somerhalder és Adrian Holmes olyan helyen jártak, ahol fertőző anyagot találtak, és a Michael karakterét alakító Adrian meg is fertőződött és vámpírrá vált –, egyszerűen unalmasra váltott. Persze elkezdett szaporodni a vámpír kolónia, problémák adódtak a vérszívás okozta emberölésből, de ez már annyira klisé. Nem adott semmi újat, csak a tipikus vámpír sztorit, amit bármilyen más film vagy sorozat is adna.

Tulajdonképpen egy nagyon jó bevezetőt követően csak úgy tengődtünk az események között. Egyszer ez történt, egyszer az, hopp, most egy kis dráma, de összességében semmi több. Olyan hatást keltett, mintha még a filmkészítők sem tudták volna, hogy mit is akarnak kezdeni a sorozattal. Mintha ők is unták volna, és csak úgy találomra összedobtak volna pár eseményt az egyes részekben, hogy azért valami történjen is.

Kíváncsian várom, hogy lesz-e következő évad, mert ezt inkább csak egy bevezetőnek nevezném, nem első évadnak. Ezt úgy kb. 3-4 részen keresztül be lehetett volna mutatni, hogy a nézők megértsék a történteket és, hogy a továbbiakban mi miért fog történni. De igazából ez egy 10 részesre nyújtott bevezető volt. Ha lesz következő évad, és az érdekesebb vagy eseménydúsabb lesz, némileg el lehet nézni, hogy az első évad igazán semmitmondó, de így önmagában csak egy sorozat a sok közül.

Az az egy szerencséjük van, hogy beletették a már sokak által ismert Ian Somerhaldert, mert valamilyen szinten én is csak azért kezdtem el nézni, mert ő benne volt. A legtöbben a Vámpírnaplókból ismerhetik, hát úgy tűnik, ő a vámpíros sorozatokban való szerepre született. Úgy éreztem, hogy ő vitte a hátán a sorozatot, talán még Adrian is kivette egy kicsit a részét belőle, de a vámpírrá válása után kevésbé volt szimpatikus karakter.

Amit még negatívumként tudok felhozni, hogy a vámpír alakokat nagyon furcsán oldották meg. Leginkább a fogak zavarnak, mert amikor vámpírrá alakulnak, akkor egyszer csak az összes foguk hegyes vámpír foggá alakul. Na de hova lesznek az emberi fogak? Mert azok nem ilyen tűhegyesek. Vagy az emberi fogak hirtelen kihegyesednek? Ez egy kicsit összezavarja az embert, ha egy kicsit jobban belegondol, mert egy fog nem képes ilyen gyors átalakulásokra. Meg nem is csak a két szemfog, ami előjött, hanem sokkal több fog az, ami kihegyesedett, így inkább egy ragadozó medvére hasonlítanak, mint vámpírra. Itt is mutatkozik, hogy valami egyedibbet akartak a néző elé tenni, csak szerintem nem épp a fogakban kellett volna ez a változás, mert ettől csak furcsa lesz, nem egyedi.

Viszont, hogy ne csak a negatívumokról beszéljünk, nagyon tetszett, hogy valami sajátosat akartak adni, és nem az a tipikus "vámpírok kiszívják az ember összes vérét" történet, hanem egyfajta együttélésre törekednek. (Ez persze nem zárja ki azt a felvetésemet, hogy átlagos, unalmasabb vámpír sztori.)

Összességében elmondható róla, hogy új megközelítéseket hoztak napvilágra, valamennyire jól is sült el, de igazából csak akkor fog kiderülni, hogy jó-e az, amit megálmodtak, amikor folytatni fogják, mert abból véleményem szerint ki fog derülni, hogy céljuk volt-e az első évaddal, vagy pedig csak úgy csináltak egy sorozatot, aminek se füle, se farka. Ha érdekelnek a vámpíros sorozatok, nézd meg, mert sikerül valamennyire új élményt adni az elején, hát a vége felé meg ki kell bírni az unalmat, de ha egy szuper második évaddal állnak elő, akkor azt mondom, hogy megéri!

dráma | horror | sci-fi

A globális felmelegedés következtében a jégtakarók "fogságából" egy halálos vírus szabadul el. Dr. Luther Swann mindent megtesz, hogy megmentse az emberiséget a pusztulástól. több»

4