2020.03.08 15:36 Anuika Olvasottság: <100x
2

Halálos fegyver rossz kezekben

A Talpig fegyverben (Guns Akimbo) című film kis költségvetéséhez képest lenyűgöző látványvilággal és említésre méltó effekt repertoárral „szögezi” a nézőket a székükbe. Ez nem is csoda, hiszen a rendező, Jason Lei Howden eddig leginkább vizuális effekteken dolgozott számos sikerfilmben (Farkas, A majmok bolygója: Háború, Bosszúállók), így második egész estés rendezésénél is nagy hangsúlyt fektetett a látványvilág professzionális kivitelezésére.

A nagy költségvetésű blockbuster akciófilmekhez felérő akció-vígjáték egy újraértelmezett modern videojáték hardcore világába taszítja a főhőst, Miles-t (Daniel Radcliffe). A félénk srácot a munkahelyén (videojátékokkal foglalkozik) folyamatosan megalázza a főnöke, megkeserítve ezzel is amúgy sem túl vidám mindennapjait. Eddigi életének egyetlen fénypontja ex-barátnője, Nova (Natasha Liu Bordizzo), akit mindenáron vissza akar szerezni.

Halálos fegyver rossz kezekben

A film világában igen nagy népszerűségre szert tevő „videojáték”, a SKIZM szereplői nem csupán kitalált karakterek, hanem hús-vér figurák, akik kihívás-szerűen mészárolják ellenfeleiket a legkülönfélébb módokon. A kivégzéseket pedig a SKIZM csapata drónjaik segítségével közvetíti. Ebbe az életre-halálra szóló játékba csöppen bele akarata és szándékai ellenére Miles is, akinek egy eldurvult chat csatát követően szétdúlják a lakását, és két éles fegyvert csavaroznak a kezéhez, így arra kényszerül, hogy részt vegyen egy végzetes kihívásban, melynek során meg kell küzdenie a játék halálosztó angyalával, Nixszel (Samara Weaving).

A film története semmilyen eredetiséget nem hordoz magában, a szereplők igen egysíkúak, motivációik olykor zavarosak vagy csak nagyon gyengék. A nem túl kreatív lábakon álló sztori ellenére semmivel sem kapunk kevesebbet, mintha egy nagy kötségvetésű amerikai akciófilmre ültünk volna be. A robbanásokban, verekedésekben és lövöldözésekben nem szűkölködő film olykor fokozottan brutális jelenetei sokaknál kiverhetik a biztosítékot.

Ennek ellenére a helyzetkomikumokból sem lesz hiány a történet során, leginkább a fegyveres kéz témáját körüljárva, mert ha eddig nem tudtad elképzelni, hogy hogyan lehet felvenni egy farmert két csőre töltött fegyverrel, akkor ez a film bizonyára kielégíti majd minden kíváncsiságodat. A felfokozott és színes látványvilág könnyen beszippantja a nézőt, és úgy érezhetjük, hogy a karakterek maguk is valójában csak egy videojáték részesei.

A Talpig fegyverben figurái olykor szerethetők, bár inkább külsejüket tekintve emlékezetes alakok, akik nagyon ritkán válthatnak ki együttérzést a nézőből. Daniel Radcliffe karaktere az egyetlen, akit talán megsajnálunk a történet során, de neki is el kell döntenie, hogy csupán menekül, vagy kiáll magáért, és bár nem teljesen önkéntesen, de ő is halálos fegyverré válik, mint a kezéhez erősített két pisztoly.

akció | thriller | vígjáték

Miles élete nem túl izgalmas, unottan végzi a munkáját, és továbbra is egykori barátnője után sóvárog. Eközben a várost a SKIZM nevű banda tartja rettegésben, akik harcra... több»

2