2022.05.21 12:32 CsakPozitívan Olvasottság: 145x
0

A ketrecbe zárt tehetség diszkrét bája

Nicolas Cage az elmúlt évtizedekben jobbára másodrangú alkotásokban vállalt szerepet. A kizárólag videós forgalmazásra szánt fércművek sorában azért akadt időnként egy-egy nívósabb munka is, melyben Cage megcsillogtathatta gigantikus tehetségét. A legendás színész egész eddigi karrierjét veszi gorcső alá legújabb mozijában. A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya nemcsak Nicolas Cage-nek, mint színésznek tart görbe tükröt, de Nicolas Cage-nek, az embernek is.

Nicolas Cage számos nyilatkozatában és interjúk során is reflektált arra, hogy milyen nehéz és félelmetes vállalkozás színészként önmagát eljátszania. Ezúttal nem rejthette valódi énjét egy karakter mögé, teljesen ki kellett szolgáltatnia magát az alakítás során. Cage önmaga színészi-perszónáját figurázza ki a filmben, mégis képes őszintén hatni. A média által felnagyított, őrült Nicolas Cage-imázs kerül terítékre a paródia során, hogy a metatörténet végül egy szokványos haver-mozi bájával váljon fogyaszthatóvá.

A ketrecbe zárt tehetség diszkrét bája

A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya egyszerre álomgyári reflexió, harsány szatíra, parodisztikus kémtörténet és visszafogott akciófilm. A műfaji mismásolásként is élvezetes könnyed limonádé mégis koncepciója miatt marad majd emlékezetes a jövő nézői számára. Ha nem is ez a nyári komédia jelenti majd Nicolas Cage nagy visszatérését, de A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya mindenképpen egy előremutató lépés karrierjében. Reméljük, a továbbiakban is képes lesz tartani ezt az irányt.

akció | krimi | thriller | vígjáték

Nicolas Cage szerepében... Nick Cage. Hollywood egyik legnagyobb sztárjának pályafutása, úgy tűnik, hogy hullámvölgybe ért, ráadásul anyagi helyzete is kilátástalannak... több»

0