2022.12.26 12:11 Emmersson Olvasottság: 344x
2

Megríkat...

Természetesen első körben a korábbi filmhez kell hasonlítanom. Rosszabb, sokkal rosszabb. A Tőrbe ejtve egy csavaros krimi volt, egy intelligens Benoit Blanc nyomozott, és valóban a végéig talány volt. Az üveghagyma azonban egy rossz paródiája az elődnek.

Daniel Craig mintha nem ért volna rá, ezért a fogyatékos, legalább 10 évvel idősebb bátyját küldte volna a forgatásra. Egy rossz ripacs különbül alakított volna a vásznon! A szereplők üresek voltak, a hátterük felületesen bemutatott. Néhány konkrétan kihagyható lett volna, mint például a Peget alakító Jessica Henwick. Meggyőződésem (és liberálisként távol áll tőlem az előítélet, de), hogy „kvóta-szereplő” volt.

Megríkat...

Annyira semmit nem tett hozzá a faék egyszerű és bárgyú történethez, hogy nem hiányzott volna a karaktere. Persze a többi szereplő is inkább biodíszlet, hivatkozási pont volt, hogy a nyilvánvaló „rejtély” tovább lendülhessen. A filmnek másfél főszereplője volt: Daniel Craig és Edward Norton. Utóbbinak nem áll jól a negatív szerep, ez már Az olasz melóban bebizonyosodott. Én őt az Illuzionista után elvesztettem. A minden szempontból színes színészi gárda (még mindig nem rasszizmus!) neves és zs-kategóriás emberek csoportja. Nem gondoltam volna, hogy egyszer Ethan Hawke és Dave Bautista neve majd egy poszteren szerepel. Kate Hudson és Kathryn Hahn jól játszottak, a karaktereik hitelesek, bár roppant idegesítők voltak. Ez igaz a film szinte egészére persze, sokszor színes-szagos kavalkád, amivel a tartalmat pótolták volna. Elég megemlítenem, hogy pontosan egy óra elteltével történik az első érdemleges dolog a vásznon, de ekkor még hátra van 1 óra 40 perc a kínosan unalmas filmből. Picit felüdítő Miss Popsi (nem én vagyok szexista, a rendező alkalmazott egy feneket, aki bárki lehetett volna!) pár fürdőruhás jelenete. Őt a kevéssé ismert Madelyn Cline riszálta pár jelenetben. Leslie Odom Jr., egy másik sorozatszínész is elbújhatott volna a díszletben, nem tűnt volna fel a hiánya. Ahogyan az a fickó sem kellett volna, aki néha indokolatlanul megjelent. Hugh Grant is az arcát adta ehhez a produkcióhoz, remélem, kaszált vele rendesen. Amiért nem egy csillagos az értékelésem, az az Elon Musk-jelenséget fricskázó társadalomkritika. Ez az egyetlen értékelhető momentuma a filmnek. Míg néztem, ingadoztam a sírás és nevetés közt, végül megríkatott a mozi, de nem a hagyma miatt sírtam, hanem mert annyira gagyi!

dráma | krimi | misztikus | thriller | vígjáték

Benoit Blanc ismét egy kibogozhatatlan rejtély előtt találja magát, de nincs olyan ügy, amelyre a világ legjobb nyomozója ne tudna fényt deríteni. A 2019-ben megjelent nagysikerű... több»

2