![]()
Patrick Hughes rendező neve számomra érdekes. 2014-ben megrendezte a veterán akciósztárok harmadik ökörködését, A feláldozhatók 3-at,ami az alacsonyabb korhatár-besorolás és a behozott fiatalok miatt nem tudott igazán működni. 2017-ben jött Samuel L. Jackson és Ryan Reynolds közös filmje, a Sokkal több mint testőr, ami simán fogyasztható volt, jó kis dumák és meglepően bevállalós akciójelenetek. A folytatás mintha mindenből visszább vett volna, kivéve a kreténkedésből, azt triplázták is.
Mit vártam ezek után? Még mindig bizakodó voltam, hiszen ha a rendező neve nem is volt túlságosan bizalomgerjesztő, de azért Woody Harrelson neve garancia arra, hogy minimum egy kellemes filmben részesüljünk. Persze, én kis naiv.
![]()
Jelen filmünk felállása, szinte egy az egyben megegyezik a Sokkal több mint testőrrel, apróbb különbségekkel. A történet ismertetésével most nem szeretném túlzottan növelni a karakterszámokat, hiszen rengeteg ilyet láttunk. Az egyetlen pozitívum ebben a filmben az természetesen Woody Harrelson. Harrelson kisujjból hozza a karaktert, ami nem meglepő, hiszen egy remek színészről van szó. Kevin Hart itt is olyan mint Kevin Hart, a többiek is hozzák azt amit kell, a nagy semmit. Ha már akció-vígjáték, akkor a néző számít arra, hogy jó akciójelenetek és poénok lesznek. Az a helyzet, hogy ez egy kicsit sem igazolódik be. Ki itt a bűnös? A néző, aki csak jól akar szórakozni?
Esetleg a streaming szolgáltató, ami csal vállat von a közönség szavára, tolja és tolja a szemetet? Nem nehéz kérdés. Ami külön bosszantó, hogy nem működik ebben a filmben semmi sem. Az akciójelenetek próbálnak dinamikusnak tűnni, de inkább kapkodósak és visszafogottak. A humor a legalja, kicsit sem vicces századjára. Harrelson és Hart között abszolút nincs semmiféle kémia, nincs jól felépítve a párosuk. Természetesen a közönség kajálni fogja, hiszen a Netflix tábora megelégszik egy ilyen silány produkcióval is. A streaming szolgáltató legnézettebb filmjei között lesz, pont mint a Red Notice, mert egy kaptafára készült a kettő. Lelketlen, megrendelésre azonnal összedobott darabok ezek, melyeket egy értelmes ember torkán egyszer, maximum kétszer tudnak letolni.
Az elmúlt tíz évben nagyjából egy filmre tudtam azt mondani ebből a stílusból, hogy egy remek akció-vígjáték, az pedig a 2 kaliber volt. Ott volt egy Washington-Wahlberg páros, ami nagyon jól működött. A humor és akció pedig remekül voltak elosztva. A Halálos fegyvert és Az utolsó cserkészt már meg sem merem említeni a 80-as és 90-es évekből. Mintha elfelejtették volna a siker receptjét így 2022-re. Negatív kritika lett ez, amelyen sokan háborogni fognak, hogy "Há’ de mé’ kell fikázni, ha nem tetszik, ne nézd!", de ez van, nem vagyunk egyformák. Remélem, a Netflix előbb vagy utóbb észbe kap, és elkezd visszatérni a pár évvel ezelőtti útra.
51 A torontói ember (2022)
akció | dráma | romantikus | thriller | vígjáték
Még a legnagyobb profik is követnek el hibákat, főként akkor, ha egy balfékkel sodorja össze őket a sors. Az alvilág egyik leghírhedtebb bérgyilkosa élete egyik legnehezebb... több»
Szereplők: Woody Harrelson, Kaley Cuoco, Kevin Hart, Ellen Barkin, Ronnie Rowe