Közösség

Vélemény:

 

68 Project Power: A por ereje

(2020)

Mindegy csak hasson.

 
Mrsx   2020.10.04 22:02
1

Szuperhős filmek jönnek és mennek manapság. A csapból is ez folyik gyakorlatilag. Ez valakinek tetszik, valakinek pedig nem. Nyilván ez a része a dolognak elég szubjektív. Én személy szerint nagyon bírom az ilyen elrugaszkodott dolgokat, legyen az szuperhős, mágia, fantasy, bármi.
Nagyon jó pont a film részéről, hogy nem akar több lenni, igazából nem is a szuperhős dolog dominál benne, mert erősebben hat a zsarus téma, amit megfűszereztek picit ezzel a droggal elérhető képességgel. Ami nem mellékesen elég lutri, hisz csúnya mellékhatásként azonnali halál is járhat. Így szerintem bőven a szórakoztató határon belül tud maradni a film.
Jamie Foxx és Joseph Gordon-Levitt párosa igazán nagyot ment a filmben. Mindketten szerethető, és nem üres figurát kaptak, akiket megtudtak tölteni élettel. Ez csak tovább növelte a film szórakoztatási faktorát.
A látványvilága a filmnek azért nem egy Marvel produkció, ez köszönhető azért a költségvetési keretnek is. De persze az, amit így kapunk, bőven így volt tökéletes. Remek közeli képeket lőttek, mikor például beveszik a drogot, és végbe megy a változás az adott alany testén. Az akciójeleneteket nem aprózták el, van vér benne bőven, és igazán pörgős, látványos volt.
Amit ténylegesen felróhatunk a filmnek, az talán az, hogy sablonos. Semmi újat vagy érdekeset nem fogunk benne látni. A műfajok mixelése nem elég ehhez, azonban szerencsére sokat nem ront az összképen. Bőven nézhető, szórakoztató, izgalmas szombat délutáni film.