2020.12.15 23:56 Zoltán384279 Olvasottság: 105x
2

Sakk

Egy dolog miatt tettem be ezt a sorozatot a saját listába a Netflixen. Az pedig a sakk volt. A sztori egyáltalán nem érdekelt, csak kíváncsi voltam, hogy mit tudnak kihozni ebből a témából. Imádom a sakkot, de nem láttam még olyan filmet, ami erről szólt, és tetszett volna.

Aztán láttam, hogy egyre népszerűbb a sorozat, és 2 hónap után megnéztem. Sajnos nem tartott sokáig. Remélem, folytatódik majd tovább. 5 csillagot adtam a filmnek, pedig kevés dolog volt benne, ami igazán tetszett. Persze a női sakkozó, a játszmák, az, ahogy látjuk, milyen sokféle módon bánnak egymással a játékosok, mind nagyon jól vannak bemutatva. Az egyik játékos ölne mérgében, amiért megverték, a másik megtapsolja a legyőzőjét. Ezek mind nagyon reális dolgok.

Sakk

Viszont több dolog nem tetszett. Anyuci úgy bánik az örökbefogadott gyerekével, mint a kutyával, míg rá nem jön, hogy pénzt kereshet vele. Rászoktatja a piára, elintézi, hogy lógjon az iskolából, pedig szerintem elég lett volna őszintének lennie. Apuci otthagyja őket, később elvárja, hogy a gyerek temesse el az anyját, aztán mégis visszakövetelné a házát. A gyógyszer meg a pia, főleg együtt csoda, hogy nem ölték meg Beth-t. Nemhogy még nemzetközi nagymester legyen belőle. Ezek a dolgok szerintem nem ebbe a filmbe valók.

Nem tudom, lesz-e folytatás, de remélem, abból kimaradnak ezek a marhaságok. Az utolsó rész a legjobb, és abban nyomuk sem volt. Egy külön részt azért csinálhattak volna a Borkov elleni játszmáról. Szívesen megnéztem volna az első lépéstől az utolsóig. Mármint a filmben, nem a YouTube-on.

dráma

Egy árva sakkzseni a hidegháborús érában a függőségével küzdve azért harcol, hogy a világ legjobb sakkozója váljék belőle.  több»

2