2020.08.11 12:12 Fortress Olvasottság: 136x
6

Közepes színvonal: Bad Boys 3

Előrebocsátom, 1995 óta nagy Bad Boys és Will Smith rajongó vagyok, ugyanis ebben az évben jelent meg a hazai mozikban a legelső "Rossz fiúk" epizód. Aztán következett a második fejezet 2003-ban, mely még jobban bejött nekem a több akciójelenet és a gyönyörű Gabrielle Union alakítása (domborítása) miatt. Ebben a részben a jó öreg Smith 35, Martin Lawrence pedig 38 éves volt, vagyis mindketten még erejük teljében alakították Miami kőkemény és egymást folyton ugrató zsaruit. Végül egy 17 éves kihagyás után leforgatták 2020-ban a harmadik fejezetet is, amiben sajnos a két főhős már 50 feletti (Smith 52, Lawrence 55). A végeredmény is megfáradt produkció lett gyengécske poénokkal, enervált akciókkal és egy bugyuta alaptörténettel.

Erősen közepes színvonalat hozott tehát a Bilall Fallah és Adil El Arbi rendezte harmadik Rossz fiúk kísérlet, amin még Bob Marley zenéje, az Inner Circle sem sokat segített. ("Bad boys, bad boys whatcha gonna do whatcha gonna do when they come for you?" - Csirkefogók [rossz fiúk] mit csináltok, ha eljönnek értetek?). Bár Will Smith valóban szuper jó formában van (összetenném a kezem, ha így néznék ki 52 évesen), maga a script és rendezés viszont vérszegény, és Martin Lawrence is nagyon lepukkant látványt (illetve alakítást) nyújt. Kellemes és egyértelműen pozitív meglepetés viszont a gyönyörű latin (mexikói) színésznő, Paola Núñez, aki 42 éve dacára vadítóan szexi a filmben.

Közepes színvonal: Bad Boys 3

Sajnálatos a franchise hanyatlása, de törvényszerű is egyben: nem lehet örökké vagány harmincasnak maradni. Mégis azt mondom: egyszer mindenképp érdemes megnézni ezt a mozit, főleg, ha valaki nagy Bad Boys fan és Will Smith rajongó (like me). Értékelésem: a színészi játékra 60%, rendezésre: 65%, sztorira: 55%, látványra: 65%, összesítve a végeredmény: 60%, bár vérző szívvel tudom csak ezt leírni. Viszont nem tehetek mást, már csak azért sem, mert megbocsáthatatlan számomra az, amit szegény Howard kapitánnyal tettek (alakítója: Joe Pantoliano), aki a trilógiában végig a kedvenceim közé tartozott. Ráadásul a gyilkosának még a megbocsátás is kinéz (erre konkrét célzás is van a film végén).

Nem tudni, hogy lesz e negyedik epizód, a profit nagy úr, és talán nyereségvágyból nekifutnak majd Old Boys néven. Bár nagyon nem kéne.

akció | krimi | thriller | vígjáték

A Bad Boys filmek kedvelt rosszfiúi, Mike (Will Smith) és Marcus (Martin Lawrence) nem tudják levetkőzni régi énjüket; együttes erővel újra harcba szállnak a gazemberekkel. Marcus... több»

6