2022.03.18 19:43 Eastern79 Olvasottság: 110x
1

Adam és Adam

Shawn Levy netflixes sci-fi kalandja kapott hideget-meleget, én mégis azt mondom, hogy kellemes meglepetés. Sok helyen lehetett arról olvasni, hogy kissé kusza a multiverzumokról felvázolt nézőpontja, de ha őszinték akarunk lenni, akkor egyáltalán nem az a célja, hogy a kvantumfizikai disszertációnkhoz nyújtson támpontokat, hanem szórakoztatni akar, és ennek teljes mértékben eleget is tesz.

Ryan Reynolds a Deadpool óta ezer százalékon pörög, és most sem hazudtolja meg önmagát: lubickol a szerepében, aminek köszönhetően még a szellentő lőtt seb sem lesz kínos, sőt. Részemről mostanában kevés film tudta elérni, hogy egyáltalán elmosolyodjak, itt viszont (köszönhetően a remek szinkronnak) sziporkáznak a helyzetkomikum szülte nyelvi poénok, és Reynoldsot nem lehet nem szeretni, annyira jól hozza a kedves idiótát.

Adam és Adam

A másik erénye, hogy bár meglepő a színészválasztás, de mégis remekül működik köztük az összhang. Jennifer Garner, Mark Ruffalo, Zoe Saldana első hallásra talán nem kompatibilis főhősünkkel, azonban meglepően jól passzolnak egymáshoz, és a vicces pillanatok mellett néhány érzelmesebbnek is jut hely, és hála az égnek meg tudták mindezt úgy oldani, hogy nem lett belőle közhely vagy giccs.

A fiatal Adamet alakító Walker Scobell pedig különösen jól teljesít, ígéretes jövő vár még a srácra. Talán az egyetlen negatívuma a főgonosz, Catherine Keener kissé halovány alakítása, ami azonban nem biztos, hogy az ő hibája, inkább a kicsit csapongó forgatókönyvé. A végjátékot kissé erőtlennek éreztem, de összességében egy nagyon szórakoztató mozi lett, arról nem beszélve, hogy az erdei üldözéses jelenet nekem a Star Wars ikonikus jeleneteit juttatta eszembe. A digitális effektek jól mutatnak, az akciók látványosak - talán kissé kevés van belőlük -, de még így is egy igazán szórakoztató darab lett. Ha kultfilm nem is válik belőle, mindenképp egy minőségi darab marad a sci-fik között.

akció | sci-fi

Egy férfi visszautazik a múltba, ahol találkozik gyerekkori önmagával. A párosnak meg kell találnia édesapjukat, aki történetesen az időutazás lehetőségein kísérletezik. De... több»

1