Cameron a Rambo 2 forgatókönyvével együtt fejlesztette az Aliens filmet, saját bevallása szerint is hatott rá a Vietnami háborúban szereplő amerikai haderő hippi hangulata. Meg ugyanaz az érzet, amikor a technikai fölényt felzabálja a dzsungel... vagy az Idegen kaptár. Azóta sem láttam vagányabb amerikai dzsungelharcos-Idegen gyilkos-hiper-szuper-high tech katonákat. Pedig megpróbálták már másolni, vagy valamennyire újjat mutatni ebben a militarista sci-fi témában, de hát trónfosztásnak eddig semmi nyoma (40 éve). Esetleg A holnap határán (Sergeant Farell: Bill Paxton), de hát nem azért mondom, A bolygó neve: Halál egyszerűen leuralja ezt a témát, pont. Ha nem lett volna a szíven foglalt Leia hercegnővel egészen biztos, hogy Vasquez elektrofegyver tűzérnő bakancsos lábai előtt hemperegtem volna, nyűszítve mint egy kiskutya. Bár ez a karakter valószínűleg rögtön ágyékomba taposott volna az említett bakancsos lábával. Jenette Goldstein csinos nő, remek színésznő, később bizonyított a Titanicban, az Alkonytájtban, Terminator 2-ben. Egészen a DVD korszakig kellett várnom hogy észrevegyem Vasquez szeme alatti könny tetoválást. Amúgy latino módra. És mennyire jól sminkelték, meg gyúrta ki magát ennek a szerepnek a kedvéért! Mint Linda Hamilton, csak ő éppen sohasem lett híresebb a Terminator szerepén kívűl, semmivel. Szóval ebben a filmben Cameron olyan zseniálisan állította össze a karaktereket, akciót, haditechnikát amire azóta nincs példa. Csak gondoltam mégegyszer leírom. Még egy: Alan D. Foster az első kettő Alien film forgatókönyveiből írta a filmek regényeit, csodálatos stílussal, megkedveltette velem az első részt is. Az idézetek a könyből vannak nem a filmből.
"-Ne aggódjon miatta. Hudson hiradós de ép oly képzett a közelharcban mint a többiek.
-Maga is?
(...)
-Én sehol sem vagyok; én cukrász akartam lenni."
Hicks tizedes

93 A bolygó neve: Halál (1986)
akció | kaland | sci-fi | thriller
Ripley hadnagy 57 év után kel fel a hibernálásból. Hazatérve tudja meg, hogy az eltelt idő alatt egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol korábban megtámadták... több»
Szereplők: Sigourney Weaver, Bill Paxton, Lance Henriksen, Michael Biehn, Tom Woodruff Jr.