Közösség

Vélemény:

85 Mission: Impossible

(1996)

Miért bonyolították túl?

Ben.Bo.o   2026.08.26 00:02
0

Adott egy jó koncepció, sok jó színész, és egy laza történet. Aztán néhol kicsit túlságosan csavarosnak akarták a sztorit, hogy jól kösse le minden percben az embert (ami amúgy sikerült is), aztán meg nem lehet érteni semmit. Elég sok nagy volumenű, robosztus, kétszer megnézős, utánaolvasós filmet néztem már meg, de ez, hogy a végére sem tudtam meg, hogy tulajdonképpen ki kivel van, ez valami elképesztő. Azt hittem, nem figyeltem eléggé, vagy én vagyok hülye, de itt a Mafab oldalán minden második értékelő elmondja ugyanezt, hogy bonyolult az egész. A vonatos jelenet, hogy az alagútba bemegy egy HELIKOPTER (miközben egy vonat megy előtte), és perceken keresztül bent lavírozik, amíg rá nem csimpaszkodik a két főszereplő, és fel nem robban, ami után Tom Cruise a robbanástól ugrik vissza a vonatra... Na jó, ezt még leírni is vicces. Azt írták, hogy a többi részben is ilyen hajmeresztő ötleteket raktak be, ami szerintem csak ront a minőségen, ugyanúgy, mint a James Bond-filmekben. Aztán ehhez képest meg kapunk a film közepén egy olyan jelenetet, ami akár szimpla kisfilmként is díjat nyerne el, amikor Cruise a kötélen táncol... Tom Cruise egyébként nagyon jól játszik végig a filmben. Szóval vegyesek az érzéseim a filmmel kapcsolatban, lehetett volna jobb is, de sokkal rosszabb is.