Közösség

Vélemény:

76 Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

(2011)

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló

MMcFly2015   2018.04.26 09:31
1

Kronológiailag ez az első Marvel-film, így én is örülök, hogy a Vasember előtt néztem meg. Tony Stark apja fontos szerepet kap benne, és ezáltal Robert Downey Jr. későbbi alakítása is hitelesebbé válik, amikor az apjáról beszél. A filmnek minden adott volt, hogy kitűnjön a szuperhősfilmek közül – főleg a II. világháborús környezet miatt. A szuperkatona-program bemutatása drámai töltetet adott, és kifejezetten tetszett, hogy először csak propagandára használták Amerika Kapitányt, mielőtt valódi harcba küldték. Ez az emberi oldala miatt működött igazán. Viszont a film elhúzódik, és emiatt a főgonosz (Vörös Koponya) és a finálé kevés időt kapott. A lezárás emiatt összecsapottnak tűnhet, és a nem kihasznált lehetőségek miatt végül egy középszerű szuperhősfilm maradt. Ugyanakkor az elnyújtottnak érzett jelenetek segítettek abban, hogy Steve Rogers karaktere szerethetővé váljon a későbbi filmekben. Volt időnk megismerni az elszántságát és motivációját, ami később meghatározta a Bosszúállók csapatának erkölcsi gerincét. Ezért nem tudom leértékelni a filmet – mert ez volt az alapja Amerika Kapitány sikerének.