2015.10.24 14:38 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Pop-corn mozi az igényesebb korból

Elfogult leszek, mert én akkor voltam gyerek, amikor a Mortal Combat, a Dragon ball és a Tomb Raider volt a király. Bezony kevés értékelhető videójáték adaptáció létezik, a Tomb Raider sem a legjobb, de értékelhetőbb és szórakoztatóbb az átlagnál. Az Eidos és a Core Desogn nevű játékfejlesztők valami teljesen újat alkottak meg a 90-es évek közepén, akkor amikor a videójátékipar az aranykorát élte, a PC és a Playstation már általános volt, a 3D-s animáció terjedt. Ebbe tört be a Tomb Raider, Lara Croft karakterével.

A hősnő egy Indiana Jones szerű régész és sírrabló, de legalább olyan vagány és fejlett szexuálisan és technológiailag mint James Bond. Meg van benne minden amitől az akcióhősnők egyik koronázatlan királya és a gamerek egy nagy kedvence. Aztán Hollywood is felfigyelt rá, a Paramount volt az egyetlen, aki együtt tudott működni a játékfejlesztőkkel. A főszerepre az akkor már Oscar-díjas és nagyon dögös Angelina Jolie-t kérték fel, aki a pletyka szerint csak a szerephez szükséges edzés miatt vállalta el, én merem remélni, hogy nem csak ez volt, de minden ellenére, nagyon jól állt neki a szerep.

Pop-corn mozi az igényesebb korból

A mellékszerepekben sem akárkik vannak, az akkor még ismeretlenebb Daniel Craig, vagy Noah Wyle, Iain Glen és maga Jolie apja, John Voight, aki a filmben az apját alakítja Laranak. A történet hű a játékhoz, egy ősi, nagy erővel bíró ereklyét, a fény háromszögét kell megkeresni, Kambodzsán és Szibérián át, közben a titkos Illuminati társaság is a tárgy megkaparintására esküdött fel. Minden meg van benne, amiért egy szerethető akció-kaland mozi lett, misztikus, látványos, Jolie betonkemény, és a rendező Simon West nagyon ügyes akció-director, akinek olyan alapfilm is nevéhez fűződik, mint a Con Air. Egy-két jelenet eszméletlen jó lett, mint nyitó párharc a robottal, vagy a kommandósok elleni harc a házban, vagy a kőszobrokkal való hadakozás, pörgős adrenalinbomba volt ez, minőségi szórakozás. Nem kell túl nagy forgatókönyvet, vagy drámát várni, ez egy tökéletes pop-corn mozi még az igényesebb korból, nem telenyomva cgi-s baromságokkal, meg agyonrezgős kamerával, stílusos, cool, több nem is kell. A kritikusok fanyalogtak, a rajongóknak tetszett, nekem gyerekkorom szép emléke, ajánlom mindenkinek egy esti szórakozásnak.

akció | fantasy | kaland | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Lara Croft (Angelina Jolie) nem csak gazdag, kiváló régész, de ráadásul képzett harcos, aki minden körülmények közt megállja a helyét. Egy éjszaka felfedezi apja titkos... több»

0