2020.11.11 22:32 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 232x
2

Szegény kis lábujjkáim!

Kőkemény akció-thriller, amit eredetileg Helgeland rendezett, de a vége felé összeveszett Gibsonnal, aki kirúgta, és mással fejeztette be a filmet. Mondjuk a rossz nyelvek szerint ő maga rendezte a végét. Mindegy is. A lényeg, hogy minden benne van ebben a filmben, amit egy rajongó szeretne látni.

A történet pofonegyszerű. Van egy becsületességben szenvedő tolvaj, Porter (Gibson), aki egy sikeres rablás után összekülönbözik társával (Gregg Henry), és az lelövi, felesége hathatós segítségével, aki elárulja őt. De Porter csodával határos módon felépül, és eszeveszett bosszúhadjáratba kezd. Első útja persze a csalfa asszonyhoz vezet, azonban az első éjjel meghal drogtúladagolásban. Majd Porter a drogdílert megfenyítve és megalázva elindul felkutatni az áruló Valt, aki menet közben felküzdötte a "Céhbe" magát, ami egy kegyetlen gengszter szindikátus.

Szegény kis lábujjkáim!

És elkezdődik az igazi őrület korrupt FBI ügynökökkel, magát halhatatlannak hívő szindikátus főnökkel (William Devane), egy kínai szadomazo prostival (Lucy Liu), egy önimádó, hihetetlenül nagyképű nagyfőnökkel (Kris Kristofferson), egy piti, ámde annál kellemetlenebb drogdílerrel (David Paymer) és a szindikátus embereivel, akiknek vagy Porter kell, csakis holtan persze, vagy Porter pénze. Egyetlen igazi támasza a boldog békeidőkből a luxus prosti (Maria Bello), akivel titokba és be nem vallottan szerelmesek egymásba.

Minden adott egy igazi harakirihez, ami természetesen be is következik, ráadásul a szarkasztikus és kissé gunyoros humor még tud is dobni rajta. A film amúgy Donald E. Westlake The Hunter című regénye alapján készült, és az 1967-es Point Blank, amiben Lee Marvin játszotta a főszerepet, nagy merítési lehetőség volt Gibsonnak. Sörös Sándor és Sztankay István szinkronja pedig egy külön élmény volt. Kifejezetten jó mozi. Ajánlom mindenkinek nagy szeretettel.

akció | dráma | krimi | thriller

Porter (Mel Gibson) egyszerű tolvaj, aki nem utazik nagyban, megpróbál egyszerű életet élni. Partnere azonban nem éri be ennyivel. Ravasz tervet forral, hogy eltegye Portert láb... több»

2