Közösség

Vélemény:

50 Star Wars: Az akolitus

(2024)

Star Wars: Az akolitus

King Leonidas Nézhetetlen  2024.06.08 14:41
0

Mehh... és ezzel talán mindent el is mondtam erről a sorozatról. Igaz, mikor ezen sorokat pötyögöm, még csak két részen vagyunk túl, de a tapasztalat azt mutatja, a minőség a későbbiekben se nagyon fog változni pozitív irányba. Az egésznek van egy fanfilmes bukéja, ami egy Disney-produkciónál nem számít dicséretnek. A jelmezek, a maszkok kimondottan gagyi hatásúak – istenem, azok a jedi gúnyák még cosplay jelmeznek is közepesek lennének –, a dialógusok szájbarágósak, erőltetettek, a képi megvalósítás sem túl acélos – hjaj, hol van már a 70-es, 80-as évek fordulója, mikor egy SW-film megvalósítása maga volt a nagybetűs INNOVÁCIÓ –, a színészi játékra leginkább az amatőr jelző illik. (Nem tudom, mennyire igaz, de valahol azt olvastam, hogy I Dzsongdzse a szerep kedvéért kénytelen volt angol nyelvleckéket venni). Manapság eljutottunk oda, hogy a Disney számára fontosabb a diverzitás megjelenítése, mint, hogy megtalálja az adott karakter megformálására legalkalmasabb színészt.

Egy szónak is száz a vége, nálam ez egy olyan hármas, ami sokkal inkább hajlik a kettes felé, de még mindig képtelen vagyok levetkőzni a szentimentalizmusomat, ha Star Warsról van szó. De sebaj, Miki egérék pénzt, időt és fáradtságot nem kímélve dolgoznak azon, hogy ez előbb-utóbb megtörténjen...
P.S.: Mind a nyolc rész megnézése után bátran ki merem jelenteni, hogy ez a sorozat a disney féle star wars leggyengébb produktuma. Fentebb leírt indokaim a széria végére nemhogy változtak volna, inkább még megalapozottabbaknak hatnak, ezért nem is ismételgetem őket. Mindenki nyugodtan elhiheti, ez a sorozat nézhetetlen. A star wars soha nem látott mélységekben jár, de van egy olyan baljóslatú érzésem, hogy még nem érte el a gödör alját.