Közösség

Vélemény:

 

73 Rókavadászat

(2007)

Rókavadászat

 
ZeroHero   2015.05.04 16:08
0

Nem volt egy nagy film.
Akartak Gere-nek egy olyan filmet, ahol eljátszhatja, hogy így, megöregedve, szétcsúszva, lecsúszva is több van a kisujjában, mint a sikeres szakmabelieknek.
A film nem izgalmas, nem humoros, nem tárgyilagos, nem romantikus, bár mindezekből tettek bele egy-egy csipetnyit. Nekem leginkább hiteltelen volt, különösen az, hogy egy ilyen vérengző, kegyetlen "róka" nyomában csak úgy csatangolhat két és fél ember.
A film nagy része lejátszódhatott volna egy szobában is, mert nem a cselekmény, hanem a dialógus lett volna a hangsúlyos.
Bár a háború borzalmait csak érintette, de ijesztő belegondolni, hogy míg eddig a háborúk retteneteiről tanultunk, olvastunk, azok olyan távolinak tűntek, de ez a rettenet itt volt a határ másik oldalán, és valahol ott is az együtt élők egymás iránt érzett gyűlölete is vezethetett a borzalmakig.Ijesztő belegondolni, hogy akár....
Nem értem Richard Geert miért tartják legendásan jó színésznek. Én, azokban a filmekben, amelyeket láttam tőle, nem érzékeltem azt a nagy szakmabeli tökéletességét...