2015.11.01 00:53 Sodanth Olvasottság: <100x
0

Sose nyomjál full kretént!

Ben Stiller neve garantált a minőségi vígjátékra. Ezen műve talán a legzseniálisabb, hatalmas poénokkal, rengeteg idézhető beszólással, karakterrel. A film gyakorlatilag egy szatíra, egy görbe tükör az imádott Hollywoodnak. Stiller már korábban is csinált egy hasonló mozit, a Zoolandert.

Ő képes nagyon bugyuta és nagyon találó filmet is csinálni, amelyben nem kevés mondanivalót, utalást rejt el. Ez a film az utóbbi évek legjobbja. Nem is akármilyen színészekkel dolgozott együtt, akik egyenként mind Hollywood egy szeletét adják. Ott van maga Stiller, az agyonjáratott, ismételt, tehetségtelen akciósztár, Black a megnem értett drogos művész, Downey az ausztrál, különc színész zseni, aki teljesen beleéli magát a szerepébe.

Sose nyomjál full kretént!

De a többi mellékszereplő se kutya, gondolok itt Nick Nolte-ra, a szélhámos forgatókönyvíróra veteránra, az első filmes rendező Coogan-re, az őrült, piromán effektesre, Mcbride-ra vagy a mitugrász menedzserre, McConaughey-re és az igazi meglepetésre a cápa, megalomán producerre, Tom Cruise-ra. Mind egytől egyig zseniális karakterek, együtt lefedik, a mai szórakoztató ipart, ami Hollywood filmgyártását jellemzi, és itt jön a képbe a sztori, mármint, hogy egy nagyszabású vietnámi háborús filmet forgatnak (itt beköszön a Szakasz is), amely műfajról köztudott, hogy nehéz leforgatni, jól megcsinálni. Minden megvan ebben a filmben, amitől sírva végigröhögöd a két órát és közben lehet észre sem veszed, hogy igenis komoly dolgokat állítanak be őrülten viccesen, egy iparról, melyet álomgyárnak nevezünk. Tökéletes vígjáték, ajánlott mozi!

akció | háborús | kaland | szatíra | vígjáték

SkyShowtime (2023.02.14.)

A délkelet-ázsiai dzsungelben egy hatalmas költségvetésű filmet forgatnak. Háborús filmsztárok sorát foglalkoztatja, azonban a kiadások ára az egekbe szökik, ezért a stúdió... több»

0