2023.04.16 19:07 Timon Olvasottság: <100x
0

Az élet napos oldala

Tetszett, ahogy a játékokat itt egy viszonylag új terepen tették próbára az alkotók. Mármint az előző részekhez képest új valamelyest. Sunnyside, legalábbis látszólag. Az óvoda, ahol szépen eljátszogatnak velük napközben, Macó a főnök, aki biztosítja őket arról, milyen jó ott az élet.

Kár, hogy ez nem annyira igaz. Amint leszállt az éjszaka, szinte minden megváltozott. Zseniális, ahogy itt az elnyomórendszert mutatják be: a kíváncsiak, avagy a gondolkodók veszélyt jelentenek a hatalomra (amit itt Macó és a bandája képvisel), és nem rettennek meg az agymosástól, amit itt egyetlen gombnyomással oldottak meg Buzzon, játék lévén. Sok szálat fűz egybe a film, ez az egyik fő szála.

Az élet napos oldala

A másik Macó háttértörténete: röviden, hogy mi tette őt tulajdonképen gonosszá. Szerencsére a film nem mutatja be ezt a jellemet elfogadhatónak, és nem igazolja semmilyen formában. Meg lehet őt érteni, de azért remélhetőleg vele egyet már nem. Nem zárja ki az együttérzést, de… komplikált ez, főleg ilyen izgalmas környezetben. Szóval a feszültség itt sem maradt el, főleg, amikor a halálba küldi őket a végén. Tudjuk, hogy a hősök a mesében nem halnak meg, mégis az ilyen részek hasszorongatóak. Alig van benne klisé, szóval ezzel is, ahogy bemutatták, zseniális. Meg persze kicsit vicces volt a majom, aki biztonsági őrt játszott, hát még ahogy túljártak az eszén. Valahogy tetszett ahogy Macónak is némi happy endje lett, mintha megváltásban részesült volna. Van, aki törődik vele. Erkölcsi tanulság: nagyon komplikáltak lehetnek az érzéseink, főleg, amikor mindkét oldalt meg akarjuk érteni, még ha csak egy kicsit is. 10/10

animáció | családi | fantasy | kaland | vígjáték

Andy éppen egyetemre készül, így Woody, Buzz és a többi játék aggódni kezd jövőjük miatt. Úgy döntenek, hogy a Sunnyside Óvodába költöznek, ahol tudomásuk szerint... több»

0