2019.03.13 00:49 Attila G. Olvasottság: 1018x
1

Kár, hogy csak fikció...

Ez lesz az első pozitív jellegű hozzászólásom itt a honlapon - már ami a filmet illeti -, s végre csatlakozhatok a többséghez. (Bár valószínűleg jelentősen meg lesz vágva - már ha egyáltalán elfogadásra kerül -, de üsse kavics. Egy kicsit el fogok kalandozni, de próbálok közel maradni a filmhez.) Mielőtt bármit írnék, elöljáróban megjegyezném, hogy eme film címe eredetileg idehaza sem lett magyarosítva; s bár csak 2 karakter a differencia, szerintem valahogy nem is illik hozzá ez a magyarosított cím; de ezen lépjünk túl.

A 2000-es esztendőben, közeledve a 2. X-hez, 92 darab filmet láttam moziban. - Ez nem rekord, még 3-szor múltam felül; s ha minden igaz, 2004-ben ez a szám elérte a 156-ot, s valószínűleg ez a szám az igazi rekord. - A Frequency az 53. film volt a sorban, s mind a 92 filmet tekintve szerintem mindenképp odaért a top 10 favorit közé. Mai napig is szívesen bele-belenézek a filmbe, ha adja a tv... Végignézni, az más kérdés... A tv-ben elsősorban olyan filmeket szeretek elcsípni, amiket moziban nem sikerült, mégis érdekelnének. Végig lekötött a film, érdeklődve, szinte szájtátva figyeltem az utolsó másodpercig a történet alakulását, és igazából tetszett az egész. Valamennyire azonosulni tudok a Jim Caviezel által alakított karakterrel. Nekem "elméletileg" 2 apám is volt: egy nevelő - aki sajnos túl korán vált egy másik család részévé -, s egy névadó - aki viszont sosem vált az én családom részévé; bár volt 1-2 erőfeszítése, csak sajnos már túl későn.

Kár, hogy csak fikció...

S bár nyilván szükségem lett volna egy állandó apafigurára... S bár valószínűleg fölösleges ezen filozófálni... Ha nem csak fikció lenne a film, szerintem egy másik személyt, egy másik családtagot választanék hasonló kommunikációra. Bár eleve nehéz megnevezni ilyen személyt, hisz túl kicsi a családom; de elvileg egy sokad unokatesó megfelelne a célra. Rengeteg dolgot változtatnék az életem alakulásán, még azt is vállalva, hogy esetleg egyéb dolgok alakulnának negatívan. Egyébként elvileg van olyan személy - sőt talán 2 is -, akit némileg hasonlóképp "vissza" tudnék hozni az élők sorába; csak sajnos úgy alakult, hogy eleve nem láthatták meg a napvilágot. Akire leginkább szükségem lett volna, az egy lánytesó, aki az életem nagy része folyamán velem, mellettem van. Az a vicces, hogy volt/van 3 lány féltesóm - közülük 2 (vagy 18 évvel idősebbek nálam) túl korán lépett ki az életemből, a 3. (9 évvel fiatalabb nálam) viszont túl későn lépett be (persze ettől függetlenül örülök neki, s hogy "van nekem") -, s van még amolyan fogadott, csak már régen megszakadt Velük a kapcsolat. Hogy mindezt miért is írtam le... Mert valamilyen szinten érintett vagyok a film történetét illetően, talán ezért is fogott, érintett meg annyira. Mindenkinek az életében lehetnek olyan személyek, családtagok, akikre - remélhetőleg kölcsönösen - szükségünk lenne, fontosak lennének számunkra, de hosszú-hosszú idő óta, illetve hosszú-hosszú ideig nélkülöznünk kell őket. Ezt a filmet csakis maximális pontszámmal tudom értékelni.

85 Frekvencia  (2000)

dráma | krimi | misztikus | sci-fi | thriller

John Sullivan évekkel ezelőtt elvesztette édesapját, aki tűzoltóként dolgozott. Egy nap azonban csodálatos dolog történik: egy rádió segítségével sikerül felvennie a... több»

1