2022.07.14 10:31 BRANTON Olvasottság: 316x
1

Guy Ritchie nap - Harmadik állomás

Guy Ritchie első kettő filmje baromi nagy siker volt, ebből az egyik pedig baromi jó film is. Rendezett azóta még két filmet, melyekről most nem fogok írni. Ugrunk egy picit, jöjjön a Revolver, mely nagyban különbözik a korábbi alkotásaitól.

Jake Green (Jason Statham) egy szerencsejátékos, akinek csak nyerőszériája van, éppen ezért kitiltották már szinte az összes kaszinóból. Van neki két bátyja, Billy és Joe, akikkel együtt meghívást kap egy maffiafőnökhöz. A maffiafőnököt Dorothy Machanak (Ray Liotta) hívják, aki egy exkluzív játékra invitálta a testvértriót. Jakenek veszítenie kell Dorothy ellen. Jake nemhogy veszít, hanem nyer, ráadásul még provokálja is Dorothy-t. A maffiavezér bérgyilkosokat fogad fel Jake és testvéreik megölésére, tehát menekülniük kell.

Guy Ritchie nap - Harmadik állomás

Egyik problémám ezzel a mozival az konkrétan nem is probléma, hanem csak az én szőrszálhasogatásom. Egy hasonló stílusú alkotást vártam, mint például a Blöff. Nem probléma, hogy más lett a Revolver, ez csak az én személyes kis sérelemnek hívott picsogásom. A Revolver nem rossz film, nem jó, de mindenképp érdekes. Ritchie próbált ebben a filmjében valami újat mutatni, ami abszolút pozitívum, ennek ellenére ambivalens érzéseim vannak vele kapcsolatosan. Van itt egy csipetnyi akció-krimi, de még pszicho-thriller is. Az egy jó ötlet volt, hogy komolyabb felfogásban is készít Ritchie egy mozit, de szerintem nem találta el megfelelően az arányokat. Azt nem bánom hogy akció alig van, hiszen jobban szeretem nézni azt, ahogyan játszanak a színművészek, nem pedig karatéznak vagy éppen géppisztolyokkal játszanak rambósdit. Guy Ritchie filmjeire eddig sem az akcióorientáltság volt a jellemző, szóval ez tetszett.

A csáva ott kezdődik, hogy a pszicho-thriller vonal, abszolút nem illik a sztoriba. Kicsit talán túl negatív voltam eddig, szóval jöjjenek is a pozitívumok, hiszen azokból is van. Amit először is kiemelnék, ez a mű már abszolút úgy néz ki, mint egy igényes mozifilm. Érződik, hogy volt rá pénz, illetve az előző alkotásaihoz hasonlóan, Ritchie ezt is szívvel lélekkel készítette. A színészek nagyon jókat alakítanak, meglepődsz, de kiemelném Jason Stathamet, aki pazarul hozza az összezavarodott szerencsejátékost. A nemrégiben elhunyt Ray Liotta saját magához hűen, szintén pazar. A történet is kiváló, melyből egy kiváló filmet is lehetett volna építeni. Részleteiben működik, részleteiben kibicsaklik.

Összességében egy 3 csillagot érő film, mely annyiban mindenképpen kiváló, hogy jól néz ki és van egy f*sza kis hangulata. Ezen kívül sajnos néha még unalmas is, zavaros is. Nem rossz, de köszönőviszonyban sincs a jó mozikkal, tehát nézhető cédulát kap az általam, korábban felvázolt kategóriákból. Következzék a következő állomás!

67 Revolver  (2005)

akció | dráma | krimi | misztikus | thriller

A történet főszereplője a Jason Statham által alakított Jake Green, egy kényszeres szerencsejátékos, akit szinte minden szerencsejáték-intézményből kitiltottak, mert túl... több»

1