2020.12.08 12:05 Yosihiro Olvasottság: 302x
1

Tragédia

Ha azt mondom, Harrison Ford és Kristin Scott Thomas, már garantálva van egy elég érdekes párosítás. Ennek fényében ültem le nézni ezt a filmet.

A története kicsit nehezen indul, de a Zuhanás mint filmcím akár találó is lehet; de nekem ez nem volt szimpatikus. A film igazából két fő szálon fut. A főhősöknél inkább a rendőrt emelik ki jobban. A zenei aláfestés nem volt annyira mérvadó ebben a filmben, mint amikor kint voltak az erdőben egy kis tóparti nyaralónál. Ott lenyűgözően tudták ábrázolni azt a szabad érzést, hogy a csend és nyugalom mennyire kell az embernek.

Tragédia

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés remek lett. A szereplők adtak a forgatókönyvhöz, és ez meg is látszott a filmen, de ettől függetlenül nem emelnék ki senkit, hiszen ez csapatmunka volt. Nem volt benne túljátszás, de mégis érezhetően átjönnek az érzelmek. A hangi és képi effekteknél a zenei aláfestés kicsit gyengébb lett. Így ez a film nálam a négy csillagot elviszi, és meg is adom rá.

Szerintem van benne valami megnyugtató azzal, hogy ugyan egy tragédiát mutatnak be több oldalról, a megcsalást és a leZuhanást, de ezektől függetlenül egy új kapcsolat is kibontakozik, ami szinte már majdnem romantikába megy át, majd jön egy szerelmi jelent, együtt töltenek egy napot, és én ebből azt éreztem, hogy többet is akarnak.

Bár a film más irányba tereli a nézőt, mivel a nyomozó keresi a "miértre" a választ, amit a végén egy a munkájából adódóan pisztolylövéssel meg is kap. Ezután nem felhőtlen, romantikus jelenetek jönnek, de mégis érezhető a vonzalom, és elég gyengécske befejezéssel zárják ezt a több mint kétórás filmet.

Csak ajánlani tudom, hiszen van benne kis akció, romantika, dráma, és a végkifejlet is örömteli. Üdv, Yosi

62 Zuhanás  (1999)

dráma | misztikus | romantikus

Dutch Van Den Broek őrmester (Harrison Ford) és Kay Chandler amerikai képviselő (Dame Kristin Scott Thomas) egy repülőgép-szerencsétlenségben elveszítik a házastársaikat, és... több»

1